Paardenmiddel ketamine drug voor jongeren

door Team Inc.

2019-10-08-Paardenmiddel ketamine drug voor jongeren

Je kan er een paard mee lam leggen: het zware medicijn ketamine. Helaas valt dit zware middel steeds vaker ten prooi aan jongeren die er op los experimenteren op raves en housefeestjes. Het Trimbos instituut ziet een vervijfvoudiging in de laatste zes jaar.

Na XTC en MDMA lijkt ketamine, k of keta de nieuwe hype onder jongeren. Het pilletje wordt niet ingewisseld, maar XTC en keta worden ook naast elkaar gebruikt. Een zorgwekkende trend.

Keta in de club

De kans is groot dat je in een club staat te dansen en in aanraking komt met keta, maar waarom gebruiken mensen het? Ketamine wordt voornamelijk gebruikt om dissociatieve werking. Vaak ervaren mensen een trip waarbij lichaam en geest lijken losgekoppeld. Eenzelfde ervaring die bij paddogebruik kan voorkomen. De drug werkt snel na inname en de trip is relatief kort. Natuurlijk wel afhankelijk van de dosis. Anderen zullen weinig aan je zien, wat nog weleens anders is onder invloed van andere middelen. Een ander voordeel is dat het goedkoper is dan bijvoorbeeld cocaïne. Genoeg redenen om het middel interessant te maken voor jongeren op festivals, in clubs en discotheken.

K-hole

Het meest gevaarlijke aan ketamine gebruik, is dat mensen in een K-hole terechtkomen. Gebruikers vergelijken het met een bijna-dood-ervaring. Op een gegeven moment kan je je niet meer bewegen en praten. Je hoofd werkt wel maar je lichaam niet. Erg beangstigend. Bovendien is de drug verslavend en brengt op langere termijn schade toe aan blaas en nieren. Slimmer word je er ook niet op. In principe is de drug niet gevaarlijk bij ‘recreatief gebruik’. Echter kan het escaleren bij een heel hoge dosering of bij het gebruik in combinatie met andere drugs als cocaïne, lachgas, XTC en andere partydrugs. Een ding is zeker; keta maakt je leven niet beter.

Lees meer op RTLnieuws.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]