Argentinië in startblokken voor grootschalige cannabisexport

door Team Inc.

Medicinale-cannabis-export

De nieuwe cannabiswaakhond van Argentinië houdt momenteel toezicht op 51 projecten die verband houden met onderzoek en ontwikkeling van cannabis. Er wordt een regelgevend kader opgesteld om toegang te krijgen tot de potentieel lucratieve exportmarkt voor wiet.

Gabriel Gimenez, directeur van het ARICCAME-cannabisbureau: “De industrie heeft een ongelooflijk potentieel. Er vinden grote onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten plaats in het hele land, waaronder Cannava in de provincie Jujuy, Agrogenetica Riojana in La Rioja, Biofabrica in Misiones en Medicinal Cannabis in San Juan.

Medicinale cannabismarkt

Argentinië wil zijn binnenlandse markt voor medicinale wiet opbouwen en buitenlandse valuta genereren door middel van export. Het staat van cannabis afgeleide producten toe in apotheken en heeft verzekeraars opgelegd om recepten voor op marihuana gebaseerde medicijnen te dekken, maar recreatief gebruik is nog steeds verboden.

Het National Seed Institute van het land heeft momenteel 13 soorten zaden goedgekeurd. In de provincie Santa Fe verwacht het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor medicinale wiet (CIDCam), dat meer dan 200 planten van verschillende variëteiten heeft, deze maand een tweede oogst. Het project is bedoeld om producenten te helpen experimenteren met verschillende genetica.

Argentinië hoopt dat de industrie tegen 2025 10.000 directe banen, $ 500 miljoen aan binnenlandse verkoop en $ 50 miljoen aan export kan genereren. Het lokale bedrijf Pampa Hemp was de eerste particuliere onderneming die toestemming kreeg van het ministerie van Volksgezondheid. Het begon in 2021 met de teelt van wiet van farmaceutische kwaliteit op een proefstation in de provincie Buenos Aires.

Bron: Reuters.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]