Canadees bedrijf krijgt licentie voor produceren van harddrugs

door Team Inc.

Het Canadese biowetenschappelijke bedrijf Sunshine Earth Labs heeft donderdag aangekondigd dat het een vergunning heeft gekregen om cocaïne, mdma, morfine en heroïne te produceren en te verkopen.

De licentieovereenkomst komt na een radicale beleidswijziging om de ​​opioïdencrisis aan te pakken , door kleine hoeveelheden cocaïne, heroïne en andere harddrugs te decriminaliseren.

Veilig drugsgebruik

Ottawa verleende in januari een vrijstelling van het wetboek van strafrecht aan British Columbia voor een driejarige proefproject, met als doel het stigma weg te nemen dat verband houdt met drugsgebruik en mensen ervan weerhoudt om hulp te zoeken.

Voorstanders hebben ook aangedrongen op veilige drugs. Veel illegale straatdrugs zitten vol troep wat zorgt voor een hoger risco op overlijden. Sunshine Earth Labs zei in een verklaring dat het toestemming heeft gekregen van Health Canada om “legaal cocablad en cocaïne te bezitten, produceren, verkopen en distribueren”, evenals morfine, MDMA (ecstasy) en heroïne.

Licentie voor hallucinogenen

De aankondiging volgt op een vergelijkbare licentieovereenkomst die in februari werd aangeboden aan Adastra Labs, dat zich tot nu toe had gericht op het maken van cannabisextracten. Adastra’s licentie staat het ook toe om psilocybine en psilocine te produceren en te verkopen – hallucinogenen beter bekend als paddo’s die effecten produceren die vergelijkbaar zijn met die van LSD.

Opioïdencrisis

British Columbia is pas de tweede jurisdictie in Noord-Amerika die harddrugs decriminaliseert nadat de Amerikaanse staat Oregon dit in november 2020 deed. De Canadese provincie is het epicentrum van een crisis met meer dan 10.000 doden door een overdosis sinds de provincie in 2016 een noodsituatie voor de volksgezondheid afkondigde. Dat komt neer op ongeveer zes mensen die elke dag sterven aan drugsvergiftiging op een bevolking van vijf miljoen.

British Columbia is pas de tweede jurisdictie in Noord-Amerika die harddrugs decriminaliseert nadat de Amerikaanse staat Oregon dit in november 2020 deed. De Canadese provincie is het epicentrum van een crisis met meer dan 10.000 doden door een overdosis sinds de provincie in 2016 een noodsituatie voor de volksgezondheid afkondigde. Dat komt neer op ongeveer zes mensen die elke dag sterven aan giftige drugsvergiftiging op een bevolking van vijf miljoen. 19 doden bij het begin van de pandemie. Landelijk is het aantal dodelijke slachtoffers de 30.000 gepasseerd.

Bron: france24.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]