skip to Main Content
Menu
Medicijn Modafinil Populair Onder Studenten

Medicijn modafinil populair onder studenten

Spread the love ✌🏼

Na ritalin is er een ander populair medicijn in opkomst onder studenten. Het medicijn modafinil – normaal gebruikt tegen de slaapstoornis narcolepsie – wordt gebruikt als oppepper om beter te focussen tijdens het studeren.

Modafinil mag alleen in de apotheek verstrekt worden op recept en is bedoeld voor patiënten met narcolepsie: een slaapstoornis waarbij mensen uit het niets in slaap vallen. Uit nieuwe cijfers over illegale geneesmiddelen, blijkt dat het middel steeds vaker wordt onderschept door de douane. Een slechte ontwikkeling volgens het RIVM.

Medicijnen als smartdrug

Studenten lijken steeds vaker te grijpen naar zware medicijnen om zich beter te concentreren op hun schoolwerk. En dat geldt zelfs voor mensen met een drukke baan. Volgens sommige studenten houd je het studeren niet alleen langer vol, maar zet je soms ook nog eens tweemaal zoveel woorden als normaal op papier. Bovendien is het online binnen no time besteld en thuisbezorgd.

Niet zonder gevaar

Het middel is niet zonder gevaar blijkt uit een artikel op RTL Nieuws. Ruud Coolen van Brakel van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. Het gebruik is niet zonder gevaar en mensen kunnen ernstige bijwerken ervaren als depressies en agressiviteit. “Het vermindert ook de werkzaamheid van de anticonceptiepil. Het kan dus ook nog zo zijn dat studentes, die het middel regelmatig gebruiken, opeens zwanger worden.”

Lees meer op rtlnieuws.nl (Bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top