Canadees bedrijf werkt met dezelfde paddenstoelen die zijn afgebeeld in Nintendo’s Super Mario

door drugsinc

Canadees bedrijf werkt met dezelfde paddenstoelen die zijn afgebeeld in Nintendo's Super Mario

Het in Canada gevestigde bedrijf Psyched Wellness Ltd. dat zich richt op gezondheidssupplementen, is een van de bedrijven dat is opgenomen in de onlangs gelanceerde ETF voor psychedelica, is het enige bedrijf in de groep dat werkt met Amanita Muscaria paddenstoelen.

De kenmerkende voor Nintendo’s Super Mario typerende rode en witte champignons zijn giftig, maar kunnen worden geconsumeerd nadat ze meerdere keren zijn gekookt, wat de toxiciteit verzwakt. Ze zijn inheems in Amerika, Europa en Azië.

Psyched Wellness Ltd. kondigde vorige maand aan dat ze de therapeutische waarde van muscimol, een psychoactief ingrediënt in de paddenstoelen, bestuderen vanwege het ontstekingsremmende en antioxiderende potentieel.

“Deze eerste voorstudie zal meer inzicht verschaffen in de potentiële gezondheids- en welzijnseigenschappen van de actieve verbinding muscimol van de Amanita Muscaria-paddenstoel, wat kan leiden tot geavanceerde preklinische studiegebieden voor verder onderzoek naar een natuurlijk therapeutisch middel”, aldus Brian Tancowny in een persbericht.

Rood met witte paddenstoelen voor gezondheid

Volgens de persrelease ontwikkelt Psyched Wellness een lijn van Amanita muscaria-afgeleide watergebaseerde extracten, theeën en capsules die zijn ontworpen met mogelijke toepassingen om stress te verminderen, ontspanning te induceren en de slaap te verbeteren.

“De lancering van de ETF zo vroeg in de renaissance van de industrie spreekt tot de opwinding van zowel de investeringen als de medische gemeenschappen voor deze transformatieve moleculen”, zei Jeff Stevens, CEO van Psyched Wellness, in een verklaring.

“Terwijl we vooruitgaan en groeien, kijken we ernaar uit om de industrie te informeren over het potentieel van Amanita Muscaria en om psychedelica mainstream te maken.”

Rood met witte paddenstoelen voor gezondheid, als onderdeel van de nieuwe ETF
Rood met witte paddenstoelen voor gezondheid, als onderdeel van de nieuwe ETF (afb.)

Behalve Super Mario Bros, waar de paddenstoelen aan de spelcomputer held Mario superkrachten bieden, zijn ze ook afgebeeld in Alice in Wonderland en er wordt aangenomen dat ze door Vikingen zijn verorberd voordat ze ten strijde trekken.

Bronnen o.a. Mushroom Stocks (EN), NewsfileCorp (EN), TheGrowthOP (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]