skip to Main Content
Menu
Kan Ketamine Helpen Bij Een Alcoholverslaving?

Kan ketamine helpen bij een alcoholverslaving?

Spread the love ✌🏼

Ketamine staat bekend als een gevaarlijke drug die steeds vaker gebruikt wordt in clubs en op afterparty’s. Toch lijken er ook positieve effecten te kleven aan het ‘paardenmiddel’. Deelnemers aan een experimenteel onderzoek in Engeland kregen ketamine en lieten opvallende resultaten zien. Namelijk een drastische vermindering van hun gemiddelde alcoholinname tot maanden na de initiële dosis keta.

Een team van University College London (UCL) denkt dat ketamine de herinnering van stevige drinkers kan ‘herschrijven’. Zeker wanneer ze naar de fles willen grijpen vlak voordat zij een dosis keta krijgen. Eerder werd al aangetoond dat het medicinaal gebruik van Special K kan helpen bij patiënten met een depressie of een posttraumatische stressstoornis.

De Britse bevindingen kunnen een doorbraak zijn in de behandeling van alcoholisme. “Over het algemeen zijn de opties voor behandeling van alcoholisten gelimiteerd en ook niet bijzonder effectief voor de meerderheid van de mensen. Zeker niet op de lange termijn”, aldus Ravi Das, psychofarmacoloog bij UCL en hoofdonderzoeker van de studie.

Lees meer op npr.org (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top