SpaceX van Elon Musk stuurt marihuana en koffie de ruimte in naar de ISS

door drugsinc

SpaceX van Elon Musk stuurt marihuana en koffie de ruimte in naar de ISS

SpaceX, het productiebedrijf voor ruimtevaartuigen van Elon Musk, werkt samen met een onderzoekslaboratorium in Colorado om in maart 2020 hennep- en koffieplanten naar het internationale ruimtestation te sturen.

Waarom vraag je je af? Nou, het is niet alleen voor de lol – het is voor een echt wetenschappelijk experiment, waarbij wordt getest wat er met de planten gebeurt in een omgeving zonder zwaartekracht.

Elon Musk haalde de krantenkoppen eerder nadat was onthuld dat astronomen hebben gewaarschuwd dat Elon Musk’s SpaceX en het Starlink-project onze planeet kwetsbaar kunnen maken voor asteroïde-inslagen.

Door deze satellieten zou het zoeken op asteroïdenjacht veel lastiger worden.

Je herinnert je misschien dat Musk zich ook nogal veel op z’n hals haalde na het roken van wiet in het openbaar tijdens een radioprogramma.

Elon Musk rookte eerder een blow tijdens een live radioprogramma
Elon Musk rookte eerder een blow tijdens een live radioprogramma (bron)

Nu lijkt zijn bedrijf SpaceX samen te werken met een transportbedrijf in Colorado in Roder om cannabis- en koffieplanten naar het ISS te transporteren in maart 2020.

Front Range Biosciences, een agrarisch biotechbedrijf dat genetisch consistente hennep- en koffievarianten fokt. Zij werkten samen met de Universiteit van Colorado en een tech-startup genaamd Space Cells voor het project.

Meer dan 480 plantencelculturen zullen worden gelanceerd in de ruimte aan boord van de SpaceX CRS-20 vrachtvlucht, die is gepland voor maart 2020.

Ze worden vervolgens naar het ruimtestation getransporteerd, waar ze ongeveer 30 dagen in een speciale incubator met gereguleerde temperatuur worden bewaard.

Een team van astronauten en een bemanning op de grond zullen controleren wat er met de planten gebeurt, voordat ze een maand later terug naar de aarde worden getransporteerd.

Wanneer de cellen terugkeren, zal Front Range Biosciences de monsters onderzoeken om te zien hoe microzwaartekracht en blootstelling aan ruimtestraling de genexpressie van de planten kunnen hebben gewijzigd.

Dr. Jonathan Vaught, mede-oprichter en CEO van Front Range Biosciences, zei:

“Dit is een van de eerste keren dat iemand onderzoek doet naar de effecten van microzwaartekracht en ruimtevaart op hennep- en koffiecelculturen. Er is wetenschap om de theorie te ondersteunen dat planten in de ruimte mutaties ervaren. Dit is een gelegenheid om te zien of die mutaties terug op aarde in stand blijven en of er nieuwe commerciële toepassingen zijn.”

Reggie Gaudino, VP van onderzoek en ontwikkeling bij Front Range, zei ook in een verklaring: “We zijn verheugd om meer te weten te komen over zowel hennep- als koffie gen expressie in microzwaartekracht en hoe dat ons verbouwingsproces zal informeren.”

Louis Stodieck, directeur van BioServe Space Technologies aan de Universiteit van Colorado, Boulder, voegde toe: “In de toekomst plannen we dat de bemanning de planten op verschillende punten in hun groeicyclus oogst en bewaart, zodat we kunnen analyseren welke metabolische routes zijn ingeschakeld en uitgeschakeld.

“Dit is een fascinerend studiegebied met een aanzienlijk potentieel.”

Toch weer wat anders dan dan Elon Musk die wiet rookt tijdens op de Joe Rogan Experience, nietwaar? Hopelijk krijgt hij deze keer niet zoveel problemen met NASA …

Bronnen o.a. Dualdove (EN), Ladbible (EN), News18 (EN), TheSun (EN),

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]