Miljardair bouwt cannabisboerderij op eiland Man

door Team Inc.

2022-03-02-Miljardair bouwt cannabisboerderij op eiland Man

Op een klein eiland tussen het VK en Ierland kan een enorme marihuanaboerderij verrijzen. Peel Group, een vastgoedbedrijf onder leiding van de 79-jarige miljardair John Whittaker, de voorzitter en grootste aandeelhouder van het bedrijf, wil een cannabisteeltfaciliteit van £ 100 miljoen ($ 136 miljoen) bouwen op het eiland waar het hoofdkantoor is gevestigd.

De voorgestelde faciliteit, gelegen aan de rand van de hoofdstad Douglas, zou worden gebruikt om medicinale cannabis te produceren die vervolgens over de hele wereld zou worden gedistribueerd om aan patiënten voor te schijven. Het zelfbesturende land moet medicinale cannabis echter nog legaliseren, wat betekent dat cannabis die in de faciliteit wordt geproduceerd nog niet kan worden voorgeschreven voor gebruik op het eiland.

Chris Eves, financieel directeur bij Peel Group, vertelde woensdag aan CNBC dat cannabis een lucratieve nieuwe industrie voor het eiland zou kunnen zijn. “Ik denk dat medicinale cannabis, farmaceutische cannabis, de volgende echte kans is voor het eiland”, zei Eves, eraan toevoegend dat de VS en Canada al een sterke start hebben gemaakt. “Wat we hier willen ontwikkelen, zijn atmosferisch afgesloten eenheden”, zei Eves, eraan toevoegend dat de faciliteiten “maximale potentie” van het product zouden garanderen.

Cannabisvergunning

Het gewas, dat nog niet legaal is voor recreatief gebruik in het VK of het eiland Man, zou worden verbouwd in verschillende grote magazijnen. Deze wil Peel Group dan verhuren aan verschillende partijen, die hiervoor eerst een vergunning moeten hebben. Cannabisproductievergunningen moeten nog worden afgegeven door de regering van het eiland Man. Een aantal partijen heeft al een aanvraag ingediend. Mogelijk moeten er eerst cannabisexperts vanuit het buitenland worden gehaald om de nodige vaardigheden en kennis op te doen. De verkoop van cannabis zal de komende jaren stijgen naarmate meer landen over de hele wereld de drug legaliseren voor recreatief gebruik.

Peel Group heeft geen mening over de vraag of recreatief cannabisgebruik moet worden gelegaliseerd op het eiland Man of in het buitenland. Eves: “Op dit moment is wat we hier willen leveren puur farmaceutisch. We zijn niet per se op zoek naar verandering, maar het voelt als natuurlijke progressie.”

Andere belangrijke ontwikkelingen

Peel Group is van plan om in de komende maanden een bouwaanvraag in te dienen voor de cannabisboerderij. Hoewel de ontwikkeling steun heeft gekregen van lokale bewoners en wetgevers, zijn sommigen bang dat de faciliteit een doorn in het oog zal zijn. Anderenn zijn bang dat de boerderij te veel energie zal verbruiken.

“De energievereisten zijn zorgwekkend en momenteel niet mogelijk”, vertelde een anonieme ambtenaar van het eiland Man aan CNBC. Peel Group wil een zonneboerderij opzetten om de cannabisboerderij van stroom te voorzien. Andrew Newton, leider van de Isle of Man’s Green Party, vertelde CNBC dat de ontwikkeling een aantal duurzaamheidskwesties met zich meebrengt waarmee rekening moet worden gehouden. “Deze omvatten een risico op een verspreiding van plastic voor eenmalig gebruik op de locatie en een hoge vraag naar energie”, zei hij. Newton voegde toe: “Het is opmerkelijk dat Peel NRE voorstelt om 11 MW [megawatt] aan groene energie extra wil opwekken om de cannabisfaciliteit van stroom te voorzien.”

Indien goedgekeurd, zou de ontwikkeling in twee of drie fasen worden voltooid, waarbij de eerste fase waarschijnlijk binnen drie jaar na goedkeuring voltooid zal zijn. Binnen vijf jaar zou er een volledige operationele megaboerderij kunnen staan.

Lees meer cnbc.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]