Heeft het tijdelijk stoppen met cannabis voordelen?

door Team Inc.

cannabis-roken

Tijdelijk stoppen met cannabis? Steeds meer mensen nemen een zogenoemde tolerantie pauze, een T-break. Echter is er weinig onderzoek naar hoe effectief dat is, zegt dr. Robert Page, professor aan de Skaggs School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences van de Universiteit van Colorado in Aurora.

Cannabisgebruikers hopen met de tijdelijke pauze weer een high te bereiken met lagere doses. Huidig ​​onderzoek geeft echter geen antwoord op de vraag of tijdelijke onthouding effectief werkt. Het gebruik van marihuana verhoogt het risico op een hartaanval, hartfalen en beroerte, zeggen onderzoeken. Omdat het gebruik van marihuana mensen een groter risico geeft op slechte gezondheidsresultaten zoals een hartaanval en beroerte, kan het verminderen van het gebruik of een tijdelijk pauze als een goed idee klinken, zei Dr. Robert Page, hoogleraar klinische farmacie en fysische geneeskunde/rehabilitatie aan de Universiteit van Colorado. Toch brengen T-breaks bepaalde risico’s met zich mee.

T-pauzes zijn tijdelijke perioden van onthouding en het doel is vooral om de tolerantie te verminderen, zodat je een kleinere hoeveelheid cannabis kunt gebruiken om hetzelfde effect te bereiken. Vanuit farmacologisch oogpunt is dat logisch. Zoals eerder gezegd is er weinig over bekend. Want leidt het tot minder gezondheidsrisico’s?

Ontwenningsverschijnselen cannabis

De grootste zorg zijn ontwenningsverschijnselen. Dat kan ertoe leiden dat mensen gelijk weer gaan gebruiken, misschien zelfs een hogere dosis. Cannabinoïden blijven 3 tot 4 weken in het lichaam omdat ze in vet oplosbaar zijn. De kans is ook groot dat men gaat vapen of roken.

Langzaam afbouwen is de beste keuze door de dosering zowel qua interval als qua frequentie te verlagen. En als iemand last heeft van bijwerkingen en de dosis weer moet verhogen, moet nog langzamer afbouwen. Page: “Een van de dingen waar ik vanuit het oogpunt van de volksgezondheid erg voorstander van ben, is transparantie, en dat is het eerlijk delen van uw cannabisgebruik met uw zorgverlener. Het voeren van een gezamenlijk besluitvormingsgesprek hierover vind ik absoluut cruciaal. Omdat u cannabis moet behandelen zoals elk ander voorgeschreven medicijn.”

Bron: edition.cnn.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]