De vijf snelst groeiende cannabisaandelen in 2021

door Team Inc.

2021-01-03-De vijf snelst groeiende cannabisaandelen in 2021

In een jaar met een recordbrekende volatiliteit, waren de cannabisaandelen opvallende performers. De snelgroeiende marihuana-industrie begint volwassen te worden in Noord-Amerika en investeerders krijgen eindelijk een glimp op van waartoe de groene stormloop in staat is.

Verwacht wordt dat de vijf snelst groeiende marihuanavoorraden in 2021 een omzetgroei zullen opleveren van 60% aan de onderkant tot maar liefst 176% aan de bovenkant. Laten we deze snelgroeiende wietaandelen eens nader bekijken:

1. Jushi Holdings: 176,2% geschatte omzetgroei
Small-cap multistate operator (MSO) Jushi Holdings (OTC: JUSHF) zal uigroeien tot het snelst groeiende cannabisaandeel in 2021. Jushi, dat voornamelijk gericht is op de staten met beperkte vergunning, Pennsylvania, Virginia, en Illinois, zouden moeten profiteren van nieuwe winkelopeningen in Virginia, substantiële organische groei in Pennsylvania en beperkte concurrentie in deze drie kernstaten.

2. Columbia Care: 142,9%
Een andere MSO met een neus voor groei in 2021 is Columbia Care (OTC: CCHWF). Medio december had Columbia Care 76 operationele dispensaria in 18 staten, waarbij acquisities een sleutelrol speelden bij de uitbreiding. Zo kocht het bedrijf in september The Green Solution, toevallig de grootste verticaal geïntegreerde cannabisoperator van Colorado. Colorado loopt momenteel alleen achter op Californië in de totale jaarlijkse wietverkoop. Volgens Wall Street zou de omzet van Columbia Care dit jaar naar $ 464 miljoen moeten stijgen, van $ 191 miljoen in 2020.

3, Curaleaf-aandelen: 97,8%
De toonaangevende Amerikaanse MSO Curaleaf (OTC: CURLF) lijkt op schema te liggen om het eerste cannabisaandeel te worden die dit jaar meer dan $ 1 miljard aan jaaromzet heeft behaald. Vorig jaar voltooide Curaleaf de overname van Cura Partners, dat eigenaar was van het merk Select, en kocht het particuliere MSO Grassroots. Nu deze deals rond zijn, heeft Curaleaf meer dan 130 retaillicenties en is het aanwezig in bijna twee dozijn staten. Legalisaties op staatsniveau en organische groei zouden Curaleaf dit jaar moeten kunnen aanzetten tot terugkerende winstgevendheid.

4. Cronos-groep: 96,7%
Het snelst groeiende Canadese wietaandeel in 2021 is naar verwachting Cronos Group (NASDAQ: CRON), met een bijna verdubbeling van de verkoop op Wall Street. Toegegeven, de verkopen van Cronos zijn in het begin minimaal geweest, dus het begint vanaf een relatief lage basis. De opening van nieuwe dispensaria in belangrijke Canadese provincies (ahem, Ontario), evenals een grotere opname van afgeleide producten met een hogere marge (bijv. Cannabisvapes, edibles en concentraten), zouden dit jaar de belangrijkste groeimotoren moeten zijn voor Cronos.

5. Planet 13-belangen: 94%
Planet 13 Holdings (OTC: PLNH.F), misschien wel de meest unieke MSO, is nummer 5 op de lijst van snelstgroeiende ‘groene aandelen’ voor 2021. De enige operationele apotheek van het bedrijf bevindt zich net ten westen van de Las Vegas Strip en beslaat 112.000 vierkante meter. De Planet 13 SuperStore heeft grote bezoekersaantallen en aanzienlijke uitgaven gezien sinds de opening van de deuren voor het publiek in november 2018. Dit jaar opent het een tweede locatie van 12.000 vierkante meter in Santa Ana, Californië.

Lees meer op fool.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]