Recent onderzoek benadrukt het potentieel van medicinale cannabis

door Team Inc.

medicinale-cannabis-tinctuur

Een nieuw rapport, The Pharmaceutical Cannabis Report: 3rd Edition, biedt een diepgaand mondiaal inzicht in het groeiende domein van farmaceutische cannabis. Het presenteert een uitvoerige analyse van het hedendaagse landschap van cannabis en cannabinoïden in de farmaceutische geneeskunde.

Het rapport gaat diep in op proeven, patenten en innovatie en dient als gids voor zakelijke ondernemers en managers, waardoor ze een strategische voorsprong krijgen in een snel evoluerende sector. Er wordt verwacht dat de mondiale omzet binnen deze sector zal stijgen van 1,11 miljard dollar in 2023 tot 1,37 miljard dollar in 2027.

Cannabismedicatie

Epidiolex, in Europa bekend als Epidyolex, zal naar verwachting in 2023 een geschat marktaandeel van ongeveer 76% hebben. De markt is echter niet beperkt tot één speler. Andere medicijnen zoals dronabinol en Sativex hebben ook aanzienlijke marktposities, waarbij dronabinol alleen al een geschatte jaarlijkse omzet van ongeveer €160 miljoen genereert.

Het rapport werpt ook licht op de toenemende belangstelling voor de medische toepassing van cannabinoïden, waarbij Jazz Pharmaceuticals zich ontpopt als een patentgigant op dit gebied. Opvallend is dat CBD en THC, ondanks de talloze beschikbare cannabinoïden, voorop blijven lopen bij patentactiviteiten, wat hun historische en voortdurende betekenis in de industrie onderstreept.

Het rapport biedt een duidelijk overzicht van de kosten die aan elke fase van klinische onderzoeken zijn verbonden. Omdat zelfs de meest conservatieve schattingen uitgaan van een prijskaartje van 20 miljoen dollar om een ​​medicijn op de markt te brengen, is deze informatie van cruciaal belang voor strategische planning en investeringsbeslissingen.

Bovendien benadrukt het rapport de geografische concentratie van de verkoop van farmaceutische cannabis, waarbij Noord-Amerika en Europa als de dominante regio’s worden aangewezen. Binnen deze gebieden vertonen verkooppatronen een focus op belangrijke markten, waardoor bedrijven inzicht krijgen in potentiële doelregio’s.

Bron: finance.yahoo.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]