Eerste twee licenties uitgegeven voor cannabisvereniging in Malta

door Team Inc.

cannabis-teelt

De Autoriteit Verantwoord Cannabisgebruik (ARUC) in Malta heeft bevestigd dat het de eerste twee licenties heeft verleend aan toekomstige cannabisverenigingen. De licenties stellen de verenigingen in staat om te beginnen met de bouw van teeltfaciliteiten, maar staan ​​niet toe dat er al wordt gekweekt.

Verenigingen kunnen pas beginnen met het telen van cannabis nadat een exploitatievergunning is verleend na verdere inspecties door de ARUC. Leonid McKay, uitvoerend voorzitter van de autoriteit: “De principelicentie keurt de voorgestelde operationele opzet goed. De exploitatievergunning wordt afgegeven wanneer de verenigingen de teeltfaciliteit hebben opgezet en de ARUC bevestigt dat deze voldoet aan de eisen.”

Cannabis regels en sancties

De volgende stap voor de verenigingen met een licentie is de afgifte van een registratienummer dat hen rechtspersoonlijkheid geeft. Volgens de regels die in maart zijn aangekondigd, zijn clubs verplicht om een ​​register bij te houden met de persoonlijke gegevens van leden en moeten ze ‘zonder winstoogmerk’ zijn en hun beheerders betalen volgens de markttarieven die zijn vastgelegd in de Wet op vrijwilligersorganisaties.

Op de verkoop aan minderjarigen of niet-leden staan boetes tot € 10.000. Registratiekosten voor cannabisclubs werden verlaagd van de oorspronkelijk aangekondigde minimale jaarlijkse bijdrage van € 8.750 tot slechts € 1.000 per jaar voor kleine verenigingen van maximaal tot 50 leden. Verenigingen met tussen de 351 en 500 leden betalen een jaarlijkse contributie van € 26.000. De wet stelt ARUC-inspecteurs in staat om inspecties of audits ter plaatse uit te voeren. Verenigingen die de regels overtreden kunnen straffen krijgen variërend van waarschuwingen tot het intrekken van hun licentie.

Bron: timesofmalta.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]