Apotheken in Georgia gaan THC-producten verkopen

door Team Inc.

medicinale-thc-cannabis

Georgia wordt de eerste staat die medicinale cannabis in apotheken verkoopt. De Georgia Board of Pharmacies heeft de aanvragen verwerkt van bijna 130 lokale apotheken die cannabisproducten willen verkopen.

Dit is te lezen in verschillende Amerikaanse media. Komende weken zullen de producten beschikbaar zijn in verschillende apotheken, aldus Gary Long, CEO van Botanical Sciences en een van de slechts twee erkende marihuanadistributeurs in Georgië. Volgens de staatswet moeten THC-producten minder dan 5% THC bevatten. De producten die worden verpakt en verkocht zullen dus aan die normen moeten voldoen.

Beschikbaarheid van THC-producten

Door deze verandering is het eenvoudiger om deze medicinale producten aan de man te brengen. Het verhoogt de beschikbaarheid en daarmee de toegankelijkheid voor patiënten. In 2015 werd Georgia de 26e staat die medische wiet legaliseerde. Nu is het een pionier geworden voor de medische cannabisindustrie. Botanical Sciences zegt dat ze al deals hebben gesloten met meer dan 130 lokale apotheken in de hele staat, waardoor de toegang voor patiënten. Long: “Gezamenlijk willen we ervoor zorgen dat patiënten toegang kunnen krijgen tot die producten, in plaats van dat ze naar andere staten moeten gaan of het op de markt moeten krijgen. Ik denk dat we dat als focus moeten houden.”

Bron: wtoc.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]