Home Cannabis Grootste aandeelhouder Coca-Cola raadt frisdrankreus af in cannabis te stappen

Grootste aandeelhouder Coca-Cola raadt frisdrankreus af in cannabis te stappen

door Ties Inc.

06-05-2019-Grootste aandeelhouder Coca-Cola raadt frisdrankreus af in cannabis te stappen

Warren Buffet is de grootste aandeelhouder van Coca-Cola met een belang van ongeveer 19%. Een bezit van maar liefst 19,5 miljard dollar. Bovendien is hij een echte liefhebber. De eigenaar van Berkshire Hethaway gooit iedere dag vijf blikjes cola achterover.

Het behoeft geen verdere uitleg dat hij de aandacht heeft van het management van Coca-Cola als hij en public zijn mening verkondigt. “Het zou een vergissing wanneer Coca-Cola in de cannabis business stapt”, vertelde hij aan Fox Business News. “Ze hebben een goed imago en dit zou het bedrijf schade kunnen toebrengen.” Coca-Cola reageerde niet onmiddellijk op deze uitspraak en het verzoek van Markets Insider om commentaar.

Always Canna-Cola?

De onderhandelingen van Coca-Cola met Aurora Cannabis over de productie van CBD-dranken liepen eerder spaak, omdat de partijen niet tot een deal kwamen. In september vorig jaar meldde Bloomberg nog dat Coca-Cola mogelijk de cannabismarkt zou betreden nadat de drankgiganten Constellation Brands en Molson Coors hun investering in de cannabis industrie hadden aangekondigd. Tot zover is er nog niets bekend over een CBD-drankje onder de vlag van de drankgigant.

Gemiste kans

Toch zou Coca-Cola een enorme kans mislopen als het bedrijf Buffetts advies opvolgt. De ontluikende CBD-markt alleen al in de VS zal naar verwachting exploderen van $ 1 miljard in 2019 tot $ 16 miljard in 2025, aldus analist Vivien Azer van Cowen. En de markt is al snel aan het uitbreiden.

Gezien het potentieel moet Coca-Cola misschien Buffett en Munger negeren om te profiteren van een kans die het bedrijf zich niet kan veroorloven te missen.

Lees meer op businessinsider.nl (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter