skip to Main Content
Menu
Cannabis Versus Alcohol: Legale Wietteelt Kan Een Bedreiging Vormen Voor De Alcoholindustrie

Cannabis versus alcohol: legale wietteelt kan een bedreiging vormen voor de alcoholindustrie

Spread the love ✌🏼

In steeds meer landen wordt de teelt, verkoop en het gebruik van cannabis toegestaan. In Canada, Uruguay en Amerikaanse staten, waar de drugs is gelegaliseerd, gebruiken jongeren (twintigers en dertigers) wiet naast alcohol.

Op langere termijn kan deze trend een negatieve invloed hebben op de alcoholindustrie. Volgens een rapport van ISWR, een belangrijke kenner van de alcoholindustrie, gebruikt veertig procent van de volwassenen wiet op plekken waar cannabis is gelegaliseerd. Steeds meer mensen verkiezen zelfs cannabis boven alcohol. Bijvoorbeeld wanneer zij zich creatief willen voelen. Daarnaast scheelt het ook een ongelofelijke kater als je wietgebruik afzet tegen een goed avondje doorzakken in de kroeg.

Sociaal geaccepteerd

De flessen wijn, kratten bier, whiskey’s en gins zijn niet aan te slepen. Alcohol is de meest sociaal geaccepteerde drug in heel Europa, maar ook daarbuiten. Met de legalisering van cannabis wereldwijd, op steeds meer plaatsen, is er echter een kentering op komst. Een verschuiving van het gebruik. De drankgiganten, die jarenlang miljarden verdienen aan de alcoholische versnapering, kunnen hierdoor een flinke deuk oplopen. Heeft de opkomst en legalisering van wiet daarom zo lang op zich laten wachten? En is dit een positieve of negatieve ontwikkeling? Voor de alcoholmarkt kan het in ieder geval een slok op een borrel schelen. In negatieve zin dan.

Gevaar voor de volksgezondheid

Toch zit er weldegelijk een positieve kant aan deze ommekeer. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt namelijk dat tabak en alcohol hoog scoren als het gaat om schadelijkheid voor de volksgezondheid. Deze middelen worden op grote schaal gebruikt en misbruikt, terwijl deze veel schadelijker zijn dan een jointje of pilletje op zijn tijd. De omgekeerde wereld?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top