skip to Main Content
Menu
3 Redenen Waarom Canopy Growth Sterker Terugkomt In 2020

3 redenen waarom Canopy Growth sterker terugkomt in 2020

Spread the love ✌🏼

Dit jaar begon als een gelukkig jaar voor investeerders in Canopy Growth (NYSE: CGC). Het Canadese marihuana aandeel knalde begin januari en steeg eind april met meer dan 90%. En toen viel de bodem eruit.

Canopy ondervond probleem na probleem. Teleurstellende omzetgroei. Product retouren. Oprichter en voormalig CEO Bruce Linton is opgestapt. Aandelen zijn nu tot op heden meer dan 25% gedaald en liggen meer dan 60% lager dan de eerder dit jaar vastgestelde hoogtepunten.

Maar denk niet dat de malaise uit 2019 het nieuwe jaar ingaat. Hier zijn drie redenen waarom Canopy Growth naar verwachting in 2020 terugkaatst.

Meer cannabiswinkels

In Canopy Growth’s fiscale boekjaar 2020 tijdens de tweede kwartaal conference call, stak CEO Mark Zekulin zijn woorden niet onder stoelen of banken over de problemen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd.

“De marktkans van vandaag is eenvoudigweg niet in overeenstemming met de mogelijkheden,” zei hij, eraan toevoegend dat “dit komt ook door het onvermogen van de regering van Ontario om direct licenties te verlenen voor winkels – wat direct heeft geresulteerd in een halvering van de mogelijkheden binnen de verwachte markt in Canada.”

Zeker, niet alle ellende van Canopy Growth was het gevolg van de beperkte winkel infrastructuur in Ontario. Zekulin overdreef het probleem echter niet. Het goede nieuws is echter dat er een oplossing onderweg is.

Ontario heeft een vergunning verleend voor 42 nieuwe cannabiswinkels in de eerste fase waarin het probleem wordt aangepakt. De provincie is van plan om elke maand ongeveer 20 nieuwe vergunningen af ​​te geven die beginnen in maart 2020. Canopy Growth hoopte 40 nieuwe winkels te zien die elke maand vanaf januari opengaan. Hoewel dat niet het geval zal zijn, zouden de extra cannabiswinkels in Ontario volgend jaar de verkoop van recreatief gebruik van marihuana door volwassenen aanzienlijk moeten toenemen.

Een groeiende Cannabis 2.0 markt

Het verbeterende retailscenario in Ontario komt op een goed moment. De Canadese “Cannabis 2.0” -markt voor cannabisderivaten staat nog in de kinderschoenen en zou volgend jaar echt op gang moeten komen. De eerste cannabisderivaten konden vanaf 16 december worden verzonden, alhoewel de meeste nieuwe producten pas in januari in de schappen liggen.

Canopy Growth is van plan zijn eerste cannabis derivaten producten begin januari uit te rollen. Deze zullen cannabischocolade en drie met cannabis doordrenkte drankproducten omvatten. Het bedrijf verwacht zijn vape-producten eind januari 2020 te lanceren. Canopy is ook van plan om in januari en februari andere met cannabis geïnfuseerde dranken te introduceren.

Hoe groot de Cannabis 2.0-markt zal zijn, valt nog te bezien. Ernst & Young projecteert echter dat tegen 2025 de verkoop van cannabisextracten, eetbare producten en niet-eetbare derivaten bijna 6 miljard in Canadese dollars zou kunnen bereiken. Dat is bijna net zo groot als de hele Canadese cannabismarkt dit jaar.

Een nieuwe CEO

Canopy Growth heeft David Klein eerder deze maand aangekondigd als nieuwe CEO. Klein zal op 14 januari de vertrekkende CEO Mark Zekulin vervangen. Kan een nieuwe persoon aan het roer Canopy echt helpen terug te stuiteren in 2020? Natuurlijk.

Ten eerste maakten de aandelen van Canopy een sprong naar aanleiding van het nieuws over het inhuren van de nieuwe CEO Klein. De opwinding vloeide over Klein’s achtergrond. Hij is momenteel CFO van Constellation Brands, Canopy’s partner en grootste aandeelhouder.

Klein zal niet in staat zijn om alle problemen van Canopy in korte tijd op te lossen. Hij zal het bedrijf echter vrijwel zeker een financiële discipline brengen die het nooit heeft gehad. Het zal niet verbazen als een van Klein’s topprioriteiten is om Canopy Growth op een duidelijk pad naar winstgevendheid te brengen. Dat alleen al zou de aandelen waarde moeten vergroten.

Wat waarschijnlijk geen grote katalysator voor toename zal zijn

Kijk niet naar de strategie voor Amerika van het bedrijf om volgend jaar als een belangrijke katalysator te dienen. Natuurlijk, Canopy lanceerde onlangs zijn eerste van hennep afgeleide CBD-producten in de Verenigde Staten. Die producten zullen echter alleen online beschikbaar zijn op een nieuwe website, althans in eerste instantie. Dit beperkte distributiekanaal voor de detailhandel zal waarschijnlijk geen enorme verkopen gaan genereren.

Hoe zit het met de deal van Canopy om Acreage Holdings te verwerven? De overname hangt af van wijzigingen in de Amerikaanse federale marihuanawetten. Hoewel de federale legalisatie van marihuana solide publieke steun en enige politieke steun heeft, blijft de kans dat wetgeving in de Amerikaanse senaat zal passeren voorlopig erg klein.

Canopy Growth zou echter geen succes in de VS nodig moeten hebben om nog steeds grote winsten te behalen in 2020. Een verbeterende retailomgeving in Canada, een groeiende markt voor cannabisderivaten en een financieel onderlegde nieuwe leider zouden meer dan genoeg moeten zijn om investeerders een gelukkig nieuw jaar te geven.

Happy 2020!

Lees ook meer op Fool (EN).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top