Raplegende Drake en cannabisbedrijf Canopy Growth stoppen More Life Growth Co.

door drugsinc

Raplegende Drake en cannabisbedrijf Canopy Growth stoppen More Life Growth Co.

Na de lancering van hun gezamenlijke cannabisonderneming in 2019, is bekend geworden dat de Canadese rapper Drake en het cannabisproductenbedrijf Canopy Growth Corp onlangs uit elkaar zijn gegaan.

Afgelopen woensdag maakte Canopy Growth bekend dat het niet langer betrokken is bij de cannabisonderneming More Life Growth Company, na de eerdere aankondiging van de samenwerking in november 2019.

In de oorspronkelijke samenwerkingsstructuur was overeengekomen dat Drake een belang van 60% in de onderneming zou houden, waardoor Canopy Growth de controle over de resterende 40% zou houden.

De Canadian Press maakte het nieuws bekend nadat Canopy Growth deze week financiële documenten had ingediend, waaruit blijkt dat de sublicentieovereenkomst begin maart van dit jaar in een wederzijdse beslissing al is beëindigd. Later die maand erkende Canopy ook “een waardevermindering van $ 10,3 miljoen op de investering”.

Volgens gegevens heeft het cannabisbedrijf in dezelfde maand ook bijna $ 33,7 miljoen aan resterende royaltyverplichtingen aan More Life “uitgeschreven”.

Raplegende Drake en cannabisbedrijf Canopy Growth stoppen More Life Growth Co. (afb.)
Raplegende Drake en cannabisbedrijf Canopy Growth stoppen More Life Growth Co. (afb.)

De redenen achter de scheiding blijven onbekend, aangezien zowel Drake en zijn publicisten als Canopy Growth nog geen commentaar hebben op de beëindiging. In de botsing van de Canadese grootmachten meldt Bloomberg dat het het bedrijf uit Smiths Fall, Ontario was dat ervoor koos om de relatie met de beroemdheid te beëindigen. Onder verwijzing naar het financiële overzicht dat deze week is ingediend, vond de splitsing afgelopen maart plaats.

Drake is niet de enige muzikant die onlangs hun onderneming in de groeiende recreatieve cannabissector aankondigde. In oktober vorig jaar kondigde miljardair-rapper en zakenman Jay-Z ook de lancering aan van zijn cannabisbedrijf Monogram.

Monogram, een high-end retailer van cannabisbloemen en pre-rolls in Californië, is het resultaat van een samenwerking tussen de rapper en het in Californië gevestigde cannabisbedrijf Caliva.

Bronnen o.a. Bloomber (EN), Canex (EN), TheGrowthOP (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]