Home Aandelen & financieel Jay-Z lanceert cannabismerk Monogram met exclusieve $ 50 joint

Jay-Z lanceert cannabismerk Monogram met exclusieve $ 50 joint

door Team Inc.

2020-12-11-Jay-Z lanceert cannabismerk Monogram met exclusieve $ 50 joint

Jay-Z lanceerde gisteren in Californië zijn high-end cannabismerk Monogram. De grootheid die een fortuin opbouwde in de muziek, alcohol, kunst en onroerend goed branche, duikt ook steeds meer in het groene goud. Monogram it is! Hij komt op de markt met een lijn van vier ambachtelijk, binnen gekweekte cannabisbloemen en voorgerolde joints.

Het vlaggenschipproduct van het bedrijf is de OG Handroll, een joint van 1,5 gram die met de hand wordt gerold. De joint is gemaakt met kleine batches en zou moeten branden als een premium sigaar $ 50.

Vier soorten wiet in licht, medium en zwaar

De cannabissoorten van Monogram – genaamd nr. 88, nr. 96, nr. 70 en nr. 01 – zijn verkrijgbaar in drie sterke punten: licht, medium en zwaar. De productlijn Light Up omvat bloemen, voorgerolde joints en de premium OG Handroll. Michael Auerbach, de oprichter en voorzitter van Subversive Capital Acquisition Corp. (SPAC) dat vorige maand een deal aankondigde om het Californische cannabisbedrijf Caliva en daarmee Jay-Z’s Monogram over te nemen, zegt dat Jay-Z niet alleen een frontman is voor het merk. “Hij is een echte manager, hij is geen nevenambassadeur die eens per jaar iets aardigs over ons zegt”, zegt Auerbach. “Hij is het topje van de ijsberg die ons huis van merken uitbouwt, zoals hij heeft gedaan met Aces of Spades en D’Ussé.

Mongram No.88

Caliva Cannabis

In 2019 trad Jay toe tot Caliva als de belangrijkste merkstrateeg, waar hij Monogram ontwikkelde. In november 2020 kondigde Auerbach’s SPAC een deal aan voor de overname van Caliva en Monogram, een joint venture tussen Jay-Z en Caliva, en Left Coast Ventures, dat eigenaar is van muzikanten van cannabismerken zoals Marley Natural en Carlos Santana’s Mirayo. De deal is nog niet volledig rond. De nieuwe naam voor het bedrijf van Auerbach is ‘The Parent Co.’ Het haalde $ 575 miljoen op toen het afgelopen zomer naar Canada’s microcap-beurs NEO ging.

Jay zal niet alleen merken en bedrijfsstrategieën ontwikkelen, maar ook het programma voor sociale rechtvaardigheid leiden. Het durfkapitaalfonds heeft $ 10 miljoen binnengehaald en het bedrijf zal elk jaar 2% van zijn netto-inkomen doneren om te investeren in Black en andere cannabisbedrijven die eigendom zijn van een minderheid.

Auerbach beschrijft Jay-Z als een creatief genie. Voor The Parent Co. is Monogram slechts het eerste merk uit het hoofd van Jay-Z en er komt nog meer aan. In de wereld van door beroemdheden gebouwde merken zegt Auerbach dat de strategie rond Monogram meer Casamigos is – het tequilabedrijf van George Clooney dat Diageo kocht voor $ 1 miljard – en minder Martha Stewart CBD.

Beroemdheden in de alcohol en cannabis

“Mijn voorkeur gaat uit naar het associëren van beroemdheden met merken in plaats van het naar zichzelf te vernoemen. Ik zou het nooit drinken als het ‘Casa Clooney’ heette – mensen zouden denken dat het onzin is, mensen zouden denken dat het een gimmick is”, zegt Auerbach. “Veel mensen weten niet dat Ace of Spades het champagnebedrijf van Jay-Z is, maar het is het snelst groeiende champagnebedrijf.”

“Cannabis bestaat al duizenden jaren, maar het is nog steeds een industrie waar bekwaam vakmanschap vaak over het hoofd wordt gezien”, zei Jay. “Ik heb Monogram gemaakt om cannabis het respect te geven dat het verdient door het enorme harde werk, de tijd en de zorg te tonen die nodig zijn om een ​​superieure rookkwaliteit te creëren. We zijn nog maar net begonnen.”

Lees meer op forbes.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter