Gevaarlijke ecstasy (mdma) in heel Europa

door Team Inc.

mdma-pillen

De HSE (Health and Safety Executive) zei dat op basis van EU-gegevens MDMA-pillen nu hogere niveaus van de drug bevatten dan in het verleden.

De HSE heeft nieuwe waarschuwingen afgegeven voor MDMA. Niet alleen omdat de ecstasy pillen sterker zijn maar ook omdat er onbekende chemicaliën in kunnen zitten. De drugsinformatiedienst van het bureau, drugs.ie, zei dat de potentie van MDMA in heel Europa toeneemt.

Vervuilde en sterkere MDMA in ecstasy

In een update op de website staat dat de xtc-markt varieert en dat zowel hooggedoseerde MDMA als vervalste producten al geruime tijd een punt van zorg zijn.”Er zijn in sommige landen stijgende aantallen MDMA-gerelateerde ziekenhuisopnames en sterfgevallen.”

De meest recente gegevens over drugsgerelateerde sterfgevallen in Ierland dateren uit 2017, waaruit bleek dat er dat jaar 14 MDMA-gerelateerde sterfgevallen waren en 89 tussen 2008 en 2017. De HSE zei dat, op basis van EU-gegevens, ecstasy pillen nu hogere niveaus van de drug bevatten in vergelijking met die in het verleden.

Tien jaar geleden bevatten pillen ongeveer 60-90 mg MDMA, terwijl diensten in Europa nu ontdekken dat pillen 2-3 keer (meer dan 200+ mg) de gemiddelde dosis MDMA kunnen bevatten, wat de risico’s aanzienlijk kan vergroten.

MDMA poeder en kristallen

De HSE stelt dat veel diensten 125 mg als hoge dosis MDMA wordt beschouwd. Daarbij verschilt het effect van persoon tot persoon. Dit wordt onder andere bepaald door de volgende unieke factoren: fysieke en mentale gezondheid, bestaande gezondheidsproblemen, geslacht en de omgeving waarin men zich bevindt.

De HSE zei dat mensen zich misschien niet bewust zijn van de dosering die een pil, poeder of kristal bevat. Het waarschuwde gebruikers om niet te denken dat MDMA-poeder en -kristallen veiliger zouden kunnen zijn ecstasy pillen. We hebben vastgesteld dat sommige jongeren MDMA-poeders en -kristallen beschouwen als een meer ‘vertrouwde’ optie in vergelijking met pillen, maar poeders en kristallen kunnen ook grote hoeveelheden bevatten of vervuild zijn.

Bron: irishexaminer.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]