Rapper Jay-Z deelt zijn mening na de legalisatie van cannabis in New York

door drugsinc

Rapper Jay-Z deelt zijn mening na de legalisatie van cannabis in New York

De bekende rapper Jay-Z, die zijn eigen marihuanamerk heeft, noemde het nieuws ‘ongelooflijk opwindend’.

Jay-Z heeft een verklaring gedeeld naar aanleiding van het nieuws dat New York de laatste Amerikaanse staat is geworden die recreatief gebruik van cannabis heeft gelegaliseerd.

Vorige week werd aangekondigd dat New Yorkers ouder dan 21 nu tot drie ons cannabis in het openbaar kunnen bezitten en gebruiken op grond van een legalisatie wet ondertekend door gouverneur Andrew Cuomo.

De deal maakt de levering van de drug mogelijk en staat clubachtige lounges of ‘plekken voor consumptie’ toe waar marihuana, maar geen alcohol, kan worden geconsumeerd ”. Individuen mogen thuis ook zes marihuanaplanten kweken voor persoonlijk gebruik.

Het roken van cannabis is niet toegestaan op scholen, werkplekken of in een auto. In New York City wordt het verboden om in parken, stranden, promenades, voetgangerspleinen en speeltuinen cannabis te gebruiken, waar het roken van tabak ook al verboden is.

Jay-Z, die de Chief Visionary Officer is van The Parent Company en zijn eigen marihuanamerk ‘Monogram‘ heeft, heeft een verklaring vrijgegeven over de legalisatie in zijn thuisstaat:

“Het nieuws over cannabis legalisatie in New York is ongelooflijk opwindend. Het vertegenwoordigt een langverwachte kans voor New Yorkers, voor de cannabisindustrie en voor sociale gelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Ik heb uit de eerste hand de schade gezien die generaties lang aan zwarte en minderheidsgemeenschappen wordt toegebracht door de oorlog tegen drugs hier in New York. Vandaag ben ik er trots op dat mijn thuisstaat zich aansluit om de weg vrij te maken voor een bloeiende en rechtvaardige cannabismarkt. “

Jay-Z, die de Chief Visionary Officer is van The Parent Company en heeft zijn eigen marihuanamerk 'Monogram'(afb.)
Jay-Z, die de Chief Visionary Officer is van The Parent Company en heeft zijn eigen marihuanamerk ‘Monogram'(afb.)

New York wordt nu naar verwachting een van de grootste markten voor legale cannabis in de VS en een van de weinige staten waar legalisatie rechtstreeks verband houdt met economische en raciale gelijkheid.

Bronnen o.a. NME (EN), NYTimes (EN), TheGrio (EN), WSJ (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]