Canopy Growth tekent een deal ter waarde van $ 345 miljoen om Supreme Cannabis te kopen

door drugsinc

Canopy Growth tekent een deal ter waarde van $ 345 miljoen om Supreme Cannabis te kopen

Canopy Growth Corp. heeft een deal getekend om de Supreme Cannabis Company Inc. te kopen in een overeenkomst ter waarde van $ 345 miljoen US dollar, ofwel zo’n € 365 miljoen euro.

De transactie zal naar verwachting verschillende voordelen opleveren voor zowel de aandeelhouders van Canopy als Supreme Cannabis. Met name na voltooiing van de overname zal Canopy beschikken over een versterkte merkenportfolio, waaronder een van Canada’s toonaangevende premiummerken, 7ACRES en 7ACRES Craft Collective – meld ook de website van Canopy Growth. Merkgroei wordt verwacht met distributie ondersteund door Canopy’s robuuste verkoop- en distributienetwerk, evenals superieure consumenteninzichten en R & D-mogelijkheden. Naast het ontvangen van een marktpremie, zullen de aandeelhouders van Supreme Cannabis ook profiteren van Canopy’s Amerikaanse CBD-activiteiten en voorwaardelijke positionering voor voortdurende blootstelling aan de uitbreiding van de Amerikaanse markt. Verdere waarde zal worden verkregen via de schaalbare productiefaciliteit in Kincardine, Ontario, die een bewezen staat van dienst heeft in het produceren van premium bloemen tegen lage kosten.

De deal is de laatste stap van Canopy om te groeien door acquisitie, aangezien de cannabissector een golf van consolidatie heeft doorgemaakt. Canopy kondigde vorige week aan dat het Ace Valley had gekocht, een bedrijf uit Toronto dat vapes, gummies en pre-rolls maakt.

“Terwijl we ons portfolio van toonaangevende merken blijven uitbreiden, zijn we verheugd om meer consumenten te bereiken via de premiummerken en hoogwaardige producten van Supreme, waardoor het marktleiderschap van Canopy verder wordt verstevigd”, aldus David Klein, Chief Executive Officer van Canopy. “Supreme’s diepe toewijding aan superieure genetica, eersteklas teelt en strikte kwaliteitscontrole, gecombineerd met Canopy’s toonaangevende consumenteninzichten, geavanceerde R & D- en innovatiemogelijkheden, zal naar verwachting een krachtige combinatie creëren die aansluit bij onze strategische focus om groei te genereren met producten van topkwaliteit. in de belangrijkste categorieën. “

De aandeelhouders van Supreme Cannabis ontvangen CAD 0,01165872 van een gewoon Canopy-aandeel en CAD 0,01 cent in contanten voor elk gehouden Supreme Cannabis-aandeel. Het bod is gelijk aan CAD 44 cent per aandeel van Supreme Cannabis.

“Deze transactie is een bewijs van de waarde die door alle teams bij Supreme is gecreëerd en zal gunstig zijn voor al onze belanghebbenden”, aldus Beena Goldenberg, President en CEO van Supreme Cannabis. “We zijn erin geslaagd om geweldige producten te leveren die een sterke klantloyaliteit hebben bereikt, en te opereren op een niveau van efficiëntie dat toonaangevend is in de branche. We hebben ook een zeer gewild premium merk gebouwd in 7ACRES. De combinatie van Supreme Cannabis met Canopy – een Canadese marktleider met blootstelling aan de Verenigde Staten – biedt beide bedrijven een aanzienlijke kans om waarde te creëren. We kijken ernaar uit om met Canopy samen te werken om deze transactie te voltooien. “

Canopy Growth tekent een deal ter waarde van $ 345 miljoen om Supreme Cannabis te kopen (afb.)
Canopy Growth tekent een deal ter waarde van $ 345 miljoen om Supreme Cannabis te kopen (afb.)

Over Canopy Growth Corp.

Canopy Growth (TSX: WEED, NASDAQ: CGC) is een wereldwijd toonaangevend, gediversifieerd bedrijf op het gebied van cannabis en cannabinoïden voor consumentenproducten, gedreven door een passie om levens te verbeteren, een einde te maken aan het verbod en om gemeenschappen te versterken door het volledige potentieel van cannabis te ontketenen. Gebruikmakend van consumenteninzichten en innovatie, bieden we productvariëteiten in hoogwaardige gedroogde cannabisbloemen, olie, softgelcapsules, geïnfuseerde dranken, eetbare en actuele formaten, evenals verdampers van Canopy Growth en industrieleider Storz & Bickel.

Ons wereldwijde medische merk, Spectrum Therapeutics, verkoopt een reeks producten met een volledig spectrum aan de hand van het kleurgecodeerde classificatiesysteem en is marktleider in zowel Canada als Duitsland. Via onze bekroonde Tweed en Tokyo Smoke-banners bereiken we onze volwassen consumenten en hebben we een trouwe aanhang opgebouwd door ons te concentreren op producten van topkwaliteit en zinvolle klantrelaties. Canopy Growth is de consumentenmarkt voor gezondheid en welzijn betreden in belangrijke markten, waaronder Canada, de Verenigde Staten en Europa via BioSteel-sportvoeding en This Works-huid- en slaapoplossingen; en heeft aanvullende federaal toegestane CBD-producten in de Verenigde Staten geïntroduceerd via onze merken First & Free en Martha Stewart CBD. Canopy Growth heeft een gevestigde samenwerking met Fortune 500 op alcohol gebaseerde leider Constellation Brands.

Over Supreme Cannabis

The Supreme Cannabis Company, Inc., (TSX: FIRE) (OTCQX: SPRWF) (FRA: 53S1), is een wereldwijd gediversifieerd portfolio van verschillende cannabisbedrijven, -producten en -merken. Sinds 2014 is het bedrijf uitgegroeid tot een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van recreatieve, groothandel en medicinale cannabisproducten.

De merkenportfolio van Supreme Cannabis is geschikt voor diverse ervaringen van consumenten en patiënten, met merken en producten die inspelen op de voorkeuren van recreatie, welzijn, medische en nieuwe consumenten. De portfolio van recreatieve merken van het bedrijf omvat 7ACRES, 7ACRES Craft Collective, Blissco, sugarleaf en Hiway. Supreme Cannabis pakt nationale en internationale mogelijkheden voor medicinale cannabis aan via het premium merk Truverra.

De merken van Supreme Cannabis worden ondersteund door een gerichte reeks bedrijfsmiddelen van wereldklasse die sleutelfuncties in de waardeketen vervullen, waaronder geschaalde teelt, verwerking met toegevoegde waarde, geautomatiseerde verpakking en producttests en R&D.

Bronnen o.a. Bloomberg (EN), CityNews (EN), PRNewsWire (EN), TheGrowthOp (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]