Teel je eigen cannabis met de game Weedcraft Inc.

door Team Inc.

2019-05-10-Teel je eigen cannabis met de game Weedcraft Inc

Het heeft wel wat weg van oldskool games als SimCity en RollerCoaster Tycoon. Alleen bouw je niet aan een toffe stad of pretpark, maar aan je eigen wietimperium met de simulatiegame Weedcraft Inc. Ontwikkelstudio Vile Monarch heeft in de game veel verschillende facetten opgenomen, die dicht bij de werkelijkheid komen.

Weedcraft begint met het planten van zaadjes om een cannabisplantje te laten groeien. Vervolgens zorg je door te spelen met licht, het geven van water en het bijknippen van de cannabisplant dat deze sneller en beter gaat groeien. Het verzorgen van jouw groene baby doe je door zo goed mogelijk te doseren. Oké, toegegeven dit is allemaal niet heel spectaculair. Wanneer je je eerste eigen plant hebt geteeld en geoogst verkoop je hem aan een klant.

Bekijk hier de trailer:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=enHLjfhZlbk

Kweken en junkies

Na het saaie gedeelte, wordt het al snel leuker. Wanneer je wat meer poen hebt, huur je medewerkers in om jouw wietbusiness, zaden en planten te onderhouden. Bovendien kun je nieuwe verlichting aanschaffen om het groeiproces te finetunen, waardoor je wiet sneller en beter groeit. De toppen vliegen je om de oren. Vervolgen kijk je als een echte ondernemer wat de beste afzetplekken zijn in jouw gebied. Bijvoorbeeld door je slechte toppen te verkopen aan junkies op straat en de goede wiet te slijten aan rijke toeristen. Hierdoor wordt de game steeds dynamischer en raakt het aan het runnen van een echte streetwise cannabistoko.

Wietimperium en foute vrienden

Als doorgewinterde drugsbaron heb jij de touwtjes in handen wanneer jouw bedrijf draait op volle toeren en jij allen nog maar de grote beslissingen hoeft te maken. Toch zitten er ook zaken in de game die een stuk minder logisch zijn. Zo kun je door goed bevriende te raken met de politie, ‘de kit’ gemakkelijk omkopen. Ook kun je medewerkers harder laten lopen door vriendjes met ze te worden. Maar pas op! Je beste vriend loopt zo naar de eerste de beste concurrent wanneer hij 100 dollar meer betaalt. Bovendien zijn deze vriendschappen tussen concurrenten, medewerkers en de politie soms nogal arbitrair, wat het spel niet ten goede komt.

Conclusie: Weedcraft Inc is een leuke, grappige middenmotor game waarbij je zelf cannabis ondernemertje kan spelen. Zeker tof om een keer te proberen. En zou je er beter in worden met een flinke joint of toeter in je mondhoek?

Lees hier meer nwtv.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]