Eerste cannabiscafé in de VS geopend in Los Angeles

door Team Inc.

2019-10-01-Eerste cannabiscafé in de VS geopend in Los Angeles

Het allereerste cannabiscafé in de Verenigde Staten is officieel geopend in Los Angeles. Het Lowell Café opende dinsdag de deuren van de wiethaven van West Hollywood voor het publiek.

“Al meer dan een eeuw moeten we cannabisgebruikers verstoppen voor het publiek, maar die tijd is nu voorbij”, is te lezen op de website van Lowell Café. Amerika’s eerste cannabiscafé dat dagelijks vers voedsel, koffie, sap en cannabis serveert. Lowell Café is een hybride wietlounge en restaurant waar je cannabis kunt bestellen bij je maaltijd. Het café beschikt over een ‘Dab Bar’ voor de meer ervaren cannabisconsument en een ‘Flower House’ met gastheren die klanten, inclusief beginners, kunnen helpen bij het kiezen van hun perfecte ‘bloem’.

“Een paar vragen die we in eerste instantie stellen is: wat is je tolerantieniveau, en ben je met iemand die veilig is of heb je een methode om thuis te komen,” zegt gastheer Erika Soto. Het café wil een gastvrije plek zijn voor zowel cannabiskenners als voor degenen die gewoon nieuwsgierig zijn.

21 plus

Er zijn enkele regels: niemand jonger dan 21 jaar mag naar binnen. Ook niet met een medische marihuanakaart. Marihuana werd in 2016 gedecriminaliseerd in Californië. Iedere volwassene mag met bepaalde beperkingen legaal cannabis kweken, bezitten en gebruiken voor niet-medicinale doeleinden. In 2018 werd het legaal om cannabis te verkopen en te distribueren via een gereguleerd bedrijf in de staat. In 2019 werden nieuwe voorschriften voor cannabisbedrijven aangenomen, met sterke beperkingen op verkoop en reclame voor iedereen onder de 21.

10.000 wietbedrijven

Er zijn momenteel meer dan 10.000 cannabisbedrijven met een licentie in Californië. Recreatief gebruik van marihuana is gelegaliseerd in bijna een dozijn staten, en 65% van de Amerikanen is voor legalisatie. De meesten zien marihuana als minder schadelijk dan alcohol en geloven dat het minder gevaarlijk is dan andere drugs. Veel tegenstanders van legalisatie denken echter dat dit leidt tot een toename van criminaliteit en zijn tegen de verkoop van wiet.

Lees meer op cbsnews.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]