skip to Main Content
Menu
Waar Zien Cannabisinvesteerders De Volgende Grote Golf? Bij Precisiedosering

Waar zien cannabisinvesteerders de volgende grote golf? Bij precisiedosering

Spread the love ✌🏼

Vrouwen en senioren doen mee aan de cannabisbeweging en dat biedt nieuwe investeringskansen, volgens een panel van cannabisinvesteerders geïnterviewd tijdens een evenement georganiseerd door het door het grensoverschrijdende bedrijf DCM.

Ze verwachten een opleving van alle soorten producten die het gemakkelijker maken om kleine en gecontroleerde hoeveelheden THC te consumeren, het belangrijkste psychoactieve ingrediënt in wiet.

De trend is niet zo verrassend. Anekdotisch gezien, zien vrouwen cannabis in toenemende mate als een potentiële manier om het randje eraf te nemen zonder bijvoorbeeld de problemen van een kater de volgende ochtend erbij te krijgen. Vrouwenlichamen worden door alcohol anders beïnvloed dan mannen, ook omdat ze minder van een bepaald enzym produceren dat alcohol in het lichaam afbreekt. Ze werken ook meer, drinken meer en ontwikkelen lever cirrose sneller.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention in Amerika, steeg het gerelateerde sterftecijfer voor vrouwen van 45 tot 64 jaar tussen 2000 en 2015 met maar liefst 57 procent in vergelijking met mannen, van wie de sterftecijfers als gevolg van cirrose in de lever met 21 procent stegen in dezelfde periode.

Senioren

Ondertussen wordt de situatie van senioren ook steeds meer begrepen. Velen leven met chronische ongemakken, onder meer vanwege artritis of osteoporose of soms auto-immuunziekten die vermoeidheid, gewrichtspijn en erger kunnen veroorzaken. Een groeiend aantal is ook verslaafd aan OxyContin en andere pijnstillers en op zoek naar een manier om hun afhankelijkheid van deze medicijnen te verminderen. Daarnaast is het gelukkig ook zo dat cannabis niet meer als schandelijk wordt gezien zoals het ooit misschien een taboe was. Ter illustratie: Voormalig voorzitter van het Huis in Amerika – John Boehner – die al 70 jaar lang tegen de legalisering van marihuana is – heeft zich afgelopen zomer, samen met de voormalige gouverneur van Massachusetts, Bill Weld, aangesloten bij het bestuur van de cannabisdistributieorganisatie Acreage Holdings. (Leeftijd: 73.)

Producten en methodes voor nieuwe cannabis gebruikers en ervaringen

Eén product dat nieuwkomers op het gebied van cannabis belooft een meer voorspelbare ervaring met cannabis te geven is een twee jaar oud, vaporizerbedrijf genaamd Indose (uit Californië, USA), waarvan de slogan ‘greatness comes with control’ is. Het bedrijf stelt gebruikers met hun vaporizer in staat om de hoeveelheid milligram THC die ze inhaleren aan te passen van een bescheiden 1 tot 2 milligram, tot een effectievere 3 tot 4 milligram, per trekje.

Dosist (ook uit Californië, USA), een maker van vape-pennen, is ook aantrekkelijk voor nieuwe gebruikers. Hun pennen trillen als een gebruiker drie seconden lang inhaleert, een manier om die persoon te helpen zijn of haar ervaring te kalibreren. Dosist verkoopt ook stammen die het formuleert op een manier die toegankelijk is voor nieuwe gebruikers, waaronder de verkoop van een stam die eenvoudigweg ‘Sleep’ wordt genoemd, en een andere die ‘Bliss’ wordt genoemd.

Nog een ander gebied van groei richt zich op de zogenaamde sublinguelen, ofwel producten die onder de tong worden gelegd, zoals cannabis-tincturen, die steeds populairder worden onder nieuwere cannabisgebruikers, voornamelijk omdat de THC-dosering gemakkelijker te beheren is. Het online verkoop platform voor cannabisgroothandels Leaflink heeft zelfs gezegd dat cannabis geïnfundeerde sublinguals en tinctuurproducten, druppels, tabletten en strips vorig jaar de snelstgroeiende categorieën van cannabisproducten waren.

Grootste kanshebber?

Maar misschien liggen de grootste kansen in de toekomst bij de zogenaamde “edibles”, de eetbare cannabis gebaseerde producten. Deze zijn er altijd al geweest maar zullen gewoonweg anders en beter op de markt gebracht worden. Het bedrijf DCM bijvoorbeeld, investeert $ 5 miljoen in een nieuw drankmerk, dat van plan is vanaf deze zomer door THC geïnfuseerde shots met een smaakje te verkopen, waarmee gebruikers exact weten hoeveel milligrammen ze consumeren – samen met hoe ze zich kunnen voelen en wanneer.

De doelmarkt van het bedrijf is: vrouwen die niet per se een joint roken, maar die – dankzij versoepelingen in de regelgeving, reclame en slimme verpakkingen – ‘nieuwsgierig naar de canna’ worden. Net als een van de vrouwelijke co-founders van het bedrijf, die vorig jaar zelf ook met cannabis begon te experimenteren.

Er liggen enorme kansen voor micro dosing in het verschiet

En er liggen nog veel meer mogelijkheden aan de horizon. Zoals Karan Wadhera, een managing director bij Casa Verde Capital, tijdens een paneldiscussie vertelde: “Er is een enorme marktkans voor cannabis op heel veel gebieden, ook nu de industrie ons heeft laten zien dat mensen het echt belangrijk vinden om daadwerkelijk precies te doseren” .

Narbe Alexandrian, de president van de cannabis investeringsmaatschappij Canopy Rivers, was het daar helemaal mee eens. Hij vertelde dat als je naar consumentengegevens kijkt en naar “intenders kijkt” (dat wil zeggen diegenen die momenteel geen cannabis gebruiken, maar er wel voor open staan), of naar de “rejectors” kijkt (mensen die in het verleden het hebben geprobeerd maar een slechte ervaring hadden) – dit in die gevallen veelal te maken had met een verkeerde dosering die verkeerd uitpakte.

De mogelijkheid om beide kampen met micro-doseringsproducten te verkopen is “enorm”, zei Alexandrian, wat suggereert dat de meeste mensen meer controle willen wanneer het mogelijk is.

Het is ook een schot voor open doel, met dank aan de vele huidige retailers die een vreemde benadering voor de verkoop hanteren. Zoals hij het uitlegde is het tegenwoordig vaak zo dat een winkel zich concentreert op het aantal milligrammen dat het verkoop, in plaats van zich te concentreren op de producten en de kwaliteit zelf. “Ze denken er bijvoorbeeld over na om een drank met 100 milligram te verkopen voor $ 10 en een drank van 50 milligram voor $ 5” en dwingen de klant om zelf uit te zoeken hoe ze kunnen bepalen wat ze kopen en hoe ze dit doseren. Dat zal in de nabije toekomst veranderen, zei hij.

Lees het volledige artikel op TechCrunch (EN, bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top