Thailand staat cannabisplanten toe met minder dan 0,2% THC

door drugsinc

Thailand staat cannabisplanten toe met minder dan 0,2% THC

De Thaise gezondheidsautoriteiten hebben maatregelen genomen om de cannabiswetgeving in Thailand aanzienlijk te versoepelen, met beleidswijzigingen die zowel commerciële als persoonlijke teelt mogelijk maken, zolang het THC-gehalte laag is.

Vorige week zei de Thaise vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnivarikul in een verklaring dat gedroogde cannabisbloem niet langer een verdovend middel van categorie 5 is, maar dat het THC-gehalte volgens de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie niet hoger mag zijn dan 0,2 procent.

In december 2020 declasseerde het ministerie delen van planten die geen hoog THC-gehalte hebben, zoals de bladeren of stengel, maar toppen bleven tot nu toe verboden.

Mensen die hun eigen wiet willen kweken, kunnen dat onbeperkt doen, maar ze moeten toestemming vragen aan het National Health Commission Office of de Thailand’s Food and Drug Administration in Bangkok.

“Brede beschikbaarheid is een belangrijke stap in het maken van cannabis, hennep, een economisch gewas voor Thaise mensen”, zegt Charnivarikul.

Cannabis kickoff in Thailand

Vorige week hielden Charnivarikul en andere regeringsvertegenwoordigers een evenement “Cannabis kickoff on Mekong Bank” om een wietvriendelijk proefproject in te leiden, het Nakhon Phanom Model genaamd, dat burgers in de provincie aanmoedigt om cannabis te kweken en er geld mee te verdienen.

De provincie Nakhon Phanom heeft een geschikt klimaat voor het kweken van cannabis en kan als model dienen voor de teelt, legt Charnivarikul uit.

Tijdens het evenement waren er stands waar medicinale cannabisproducten werden verkocht, terwijl anderen voorlichting gaven over telen. Er waren workshops over Thai Sticks, sigaarachtige joints rond een bamboestok gewikkeld in waaierbladeren van cannabis, vastgebonden met henneptouwtjes.

Het doel is om meer inkomsten voor de provincie te genereren door het bevorderen van cannabisteelt voor medische doeleinden en het stimuleren van landbouwtoerisme.

Na het evenement reisde Charnivarikul naar het Sri Songkhram-district om een prototype cannabisleercentrum te openen op de Poonsuk-markt in Bangkok.

In augustus registreerde Thailand vier cannabisplanten als nationaal erfgoed genaamd ST1, TT1, UUA1 en RD1.

En in november ondertekende het ministerie van Volksgezondheid een memorandum van overeenstemming met RxLeaf World Medica om het eerste internationale onderzoekscentrum voor medicinale cannabis van het land op te richten.

Volgens de Bangkok Post onderzoekt het ministerie ander beleid met betrekking tot hennep en kratom.

“Als de economie aantrekt en we geen nieuwe producten als alternatief hebben, zullen mensen dezelfde dingen blijven doen en met elkaar concurreren. Maar als we ze een keuze bieden, kunnen ze leren daarop voort te bouwen en nieuwe producten en bedrijfsmodellen te creëren, wat op zijn beurt het economisch herstel zal versnellen.”

Bronnen o.a. BangkokPost (EN), Mugglehead (EN), NewsDirectory (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]