Thais ministerie wil cannabis op Unesco erfgoed lijst krijgen

door Team Inc.

2021-12-24-Thais ministerie wil cannabis op Unesco erfgoed lijst krijgen

Het Thaise ministerie van Cultuur is van plan om Thaise wiet op de UNESCO-lijst te zetten van immaterieel cultureel erfgoed. Het ministerie beweert dat cannabis in alle regio’s van het land als kruid wordt gebruikt en onderdeel is van de cultuur.

De plaatsvervangend directeur-generaal van de afdeling Thaise traditionele en alternatieve geneeskunde legt de strategie van de regering uit om wereldwijde aandacht te krijgen voor de opkomende cannabisindustrie in Thailand.

Unesco cannabis

De eerste stap om aan de UNESCO-lijst te worden toegevoegd, is een registratie van een ‘National Wisdom Heritage’ of Thailand. Dat zou inhouden dat er dertig soorten cannabis uit Thailand worden verzameld en geregistreerd, wat het ministerie van Cultuur van plan is tegen maart 2022 te doen. Daarna wordt de weg vrijgemaakt zodat Thailand in 2023 een aanvraag kan indienen om te worden toegevoegd aan het immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO.
Het plan is misschien geïnspireerd op het succes dat Thailand in 2019 had, toen het ministerie van Cultuur samenwerkte met het ministerie van Volksgezondheid om met succes een verzoekschrift in te dienen bij UNESCO om Thaise massage te laten registreren op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Cultuuruitingen die door gemeenschappen worden beleefd als erfgoed geven een gevoel van identiteit en continuïteit.

Werelderfgoed

De Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties met als missie het bijdragen aan de vredesopbouw, armoedebestrijding, duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog door onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie. Ze houden ook een lijst bij van werelderfgoed.

Lees meer op thetaiger.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]