Home Cannabis Thailand geeft een miljoen gratis cannabisplanten weg aan huishoudens

Thailand geeft een miljoen gratis cannabisplanten weg aan huishoudens

door Ties Inc.

2022-05-14-Thailand gaat een miljoen gratis cannabisplanten weggeven aan huishoudens

De Thaise regering zal in juni een miljoen gratis cannabisplanten uitdelen aan huishoudens in het hele land om een ​​nieuwe regel te markeren die mensen toestaat om thuis cannabis te kweken, heeft de minister van Volksgezondheid gezegd.

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul kondigde de stap aan in een Facebook-bericht op 8 mei, waarin hij zijn voornemens uitte om cannabisplanten te kweken als ‘huishoudelijke gewassen’.

Thuis kweken

De nieuwe regel, die op 9 juni van kracht wordt, stelt mensen in staat om thuis cannabisplanten te kweken na kennisgeving aan hun lokale overheid, maar de planten moeten van medische kwaliteit zijn en uitsluitend voor medicinale doeleinden worden gebruikt. Bovendien mag de cannabis zonder verdere licenties niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt.
Deze nieuwe wet is de nieuwste stap in het plan van Thailand om cannabis als marktgewas te promoten. In een regio die berucht is om de strenge straffen voor illegale drugs, werd Thailand in 2018 het eerste land in Zuidoost-Azië dat cannabis legaliseerde voor medisch onderzoek en gebruik.

Het koninkrijk heeft ook de lokale wetten rond cannabis versoepeld. Thaise dranken- en cosmeticabedrijven haastten zich vorig jaar om producten te lanceren met hennep en CBD, nadat het gebruik ervan was goedgekeurd voor consumptiegoederen.

Commerciële cannabisplanten

In een ander Facebook-bericht op 10 mei merkte Anutin op dat Thaise bedrijven die zich hiervoor hadden geregistreerd, cannabisproducten konden verkopen die minder dan 0,2 tetrahydrocannabinol of THC bevatten, het deel van de plant dat verantwoordelijk is voor de high. “Hierdoor kunnen mensen en de overheid meer dan 10 miljard baht per jaar aan inkomsten genereren uit marihuana en hennep”, schreef Anutin.

Kitty Chopaka, een in Bangkok gevestigde cannabisondernemer, vertelde CNN dat de wet bedoeld is om de weg vrij te maken voor alle mensen om de plant te gebruiken in medicinale thee of soep. “Het wordt nog steeds als crimineel beschouwd als je geen wettelijk recept hebt voor de behandeling van een of andere aandoening. Alleen dan kun je thuis cannabis kweken en gebruiken zoals je wilt .”

Ze voegde eraan toe dat, hoewel recreatief gebruik van de drug illegaal blijft, het roken van wiet zal gebeuren. Dat is op geen enkele manier te stoppen of handhaven.

Bron: editie.cnn.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter