Wietbaas Brendan Kennedy verdient $256 miljoen in 2018

door Team Inc.

2019-05-20-Wietbaas Brendan Kennedy verdient $256 miljoen in 2018

Terwijl de rest van de wereld nog na ‘spaced’ op het populaire nummer Arcade van Eurovisiesongfestival winnaar Duncan Laurence. Of zich druk maakt over de boycot van Amerika op het Chinese techbedrijf en telefoonfabrikant Huawei – dat niet meer ondersteund wordt door het besturingssysteem Android van Google -, stelde Bloomberg een lijst op met de best betaalde CEO’s van Amerika van 2018. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk.

Brendan Kennedy, CEO van cannabisbedrijf Tilray, kwam maar liefst op de tweede plaats binnen met een totaal van $256 miljoen, zo’n 229 miljoen euro. Daarmee staat hij achter topondernemer Elon Musk, onder andere bekend van de elektrische, sportieve Tesla bolides en verantwoordelijke voor het succes achter PayPal.

Tilray make my day

De grote Canadese wietproducent Tilray betrad in juli 2018 de NASDAQ. Bovendien is het het eerste wietbedrijf dat medicinale wiet exporteert naar landen als Australië en Nieuw-Zeeland. Dat de legale cannabisindustrie lucratief is, was bekend, maar dat Kennedy het als eerste grote wietbaas schopt tot een podiumplaats in de lijst van best verdienende Amerikanen is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Het grote succes is vooral te danken aan de stijging van 315% dat het aandeel doormaakte sinds de beursgang in juli vorig jaar.

Het ironische is wel dat Elon Musk in september 2018 nog in opspraak raakte door een hijs te nemen van een flinke joint. Zou dat misschien Tilray cannabis zijn geweest?!

Lees meer op quotenet.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

Bharat 23 mei 2019 - 19:33

Hi

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]