Trends in de cannabisindustrie die investeringen in de komende 6 tot 12 maanden kunnen stimuleren

door Team Inc.

07-02-2021-Trends-in-de-cannabisindustrie-die-investeringen-in-de-komende-6-tot-12-maanden-kunnen-stimuleren

Er zijn veel recente ontwikkelingen die een positieve invloed hebben op de cannabismarkt. Grootschalige legalisatie en regulering in Amerika wekken optimisme op de markt.

Een verklaring die deze week werd gegeven door Amerikaanse senaatsleider Chuck Schumer en twee andere democratische senatoren stimuleren een volgende groene golf. Ze willen namelijk zo snel mogelijk toewerken naar federale legalisatie.

Deze trend “geeft beleggers het gevoel dat er snel meer institutioneel geld in de sector zal komen”, vertelde Tim Seymour, de oprichter en chief investment officer van Seymour Asset Management, deze week aan CNBCs “ETF Edge”. Dat is geweldig nieuws voor cannabisbedrijven die actief zijn in staten met een zekere mate van legalisatie. Met name Curaleaf, Green Thumb Industries, TerrAscend en Cresco Labs, zei Seymour, die de Amplify Seymour Cannabis ETF (CNBS) beheert. Het komt ook de Canadese cannabisgigant Canopy Growth ten goede.

Ontwikkelingen in de cannabismarkt

New York zou ook een belangrijke katalysator kunnen zijn voor de markt. Gouverneur Andrew Cuomo dringt aan op legalisatie vanwege de overstap van New Jersey naar recreatief gebruik, zei Seymour. “New York is een beetje de spil naar de ‘volwassenheid’ van de hele oostkust,” zei hij. Wanneer Amerikaanse investeerders rechtstreek op binnenlandse beurzen mogen noteren, zou dat een grote stap voorwaarts zijn. Dat zou de weg vrijmaken voor bredere investeringen en meer publieke debuten.”

“In de komende zes maanden wordt verwacht dat er meer kapitaal in de sector komt, omdat het nu kan worden geïnvesteerd door institutionele spelers. Bankiers zullen helpen om meer kapitaal in de sector te brengen”, zei Seymour. De komende zes maanden zullen er waarschijnlijk ook meer fusies, overnames en consolidaties plaatsvinden. De dealkalender voor cannabis ziet er de komende drie tot zes maanden erg spannend uit”, zei hij. Op woensdag kondigde Jazz Pharmaceuticals een deal aan van $ 7,2 miljard om GW Pharmaceuticals te kopen voor zijn op cannabis gebaseerde epilepsiebehandeling.

Het is waarschijnlijk slechts een van de vele strategische deals die investeerders dit jaar in de ruimte zullen zien, volgens Seymour.

Lees meer op cnbc.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]