skip to Main Content
Menu
Werkt Marihuana Bij Slapeloosheid Beter Dan Slaappillen? 5 Dingen Die Je Moet Weten.

Werkt marihuana bij slapeloosheid beter dan slaappillen? 5 dingen die je moet weten.

Spread the love ✌🏼

Vraag het aan een CBD- of THC-leverancier en een van de belangrijkste verwijzingen naar de producten zijn de inzet bij slaapstoornissen. Bekend als een natuurlijk slaapmiddel, is het bewezen dat CBD-olie en marihuana bij slapeloosheid helpen voor het krijgen van een betere slaap.

Hier zijn vijf dingen die je moet weten over het effect dat cannabis heeft op een betere nachtrust:

1. Ontspannender in slaap komen

Het is waarschijnlijk beter om de bong te kiezen boven de fles. Hoewel het bewezen is dat drank je sluimer verkort en REM-patronen bij het slapen vermindert, heeft cannabis juist zowel bedwelmende als ontspannende eigenschappen, die vaak ook nog zoetere dromen brengen en waarbij je nog makkelijk wakker kunt worden.

2. Intensiever dromen

Langdurig gebruik van cannabis kan de effecten van de softdrug verminderen en ontwenning kan niet alleen slapeloosheid veroorzaken, maar ook een rebound REM-effect dat tijdelijk levendiger en frequenter dromen veroorzaakt.

3. Minder stress, beter slapen

Cannabis kan helpen bij het verminderen van stress, wat op zijn beurt de slaap kan verbeteren), het aantal keren dat je midden in de nacht wakker wordt en de tijd die het kost om weer in slaap te vallen ook verkort.

4. Veilig voor langduriger gebruik

In tegenstelling tot veel slaapmiddelen (zoals Ambien en Lunesta), is marihuana bij slapeloosheid veilig voor langdurig gebruik. En zelfs als het langdurig wordt gebruikt, geeft marihuana nog steeds aanzienlijk minder kans op verslaving.

5. Marihuana bij slapeloosheid ook bij PTSD toepasbaar

Interessant is dat cannabis een belangrijke impact kan hebben op mensen die aan PTSD lijden. Mogelijk vermindert THC de dromen en kan het individu met de problemen minder droomachtige slaap ervaren bij regelmatig gebruik van cannabis, waardoor mensen met gewelddadige of verontrustende dromen beter kunnen slapen.

Marihuana bij slapeloosheid ook bij PTSD toepasbaar
Marihuana bij slapeloosheid ook bij PTSD toepasbaar (afb.)

Elke patiënt reageert anders, daarom vinden sommigen dat slaapmiddelen op recept uiteindelijk beter werken dan marihuana. Maar als je momenteel geen behandeling voor slapeloosheid krijgt, of als je huidige behandeling niet echt voor je werkt, wil je misschien wiet eens proberen. Bij twijfel moet je uiteraard altijd eerst je arts raadplegen.

Bronnen o.a. Newsbreak (EN), SleepingDoctor (EN), TheFreshToast (EN), WestWord (EN)

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Cannabis werkt voor mij prima tegen PTSS. Ik ben eerst zelf gaan pionieren, olie maken met wiet vanuit de shop. Ik sliep sinds tijden door. Mijn huisarts schrijft nu olie voor op recept. Overdag verdamp ik wiet, ook op recept, met een verdamper. Dit werkt tegen van alles. Ik gebruik nu al een paar jaar 2 gram per dag en heb wel eens een week moeten stoppen voor behandelingen. Dit gaf alleen toename in PTSS klachten. Ik had er geen ’trek’ in. Stoppen met koffie was onlangs een groter probleem.

    1. Dankjewel Peter voor het delen van je ervaring. Goed om te vernemen dat je er baat bij hebt! Het allerbeste gewenst namens ons natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top