Uruguay verhoogt het THC-gehalte van cannabis en overweegt verkoop aan toeristen toe te staan

door drugsinc

Uruguay verhoogt het THC-gehalte van cannabis en overweegt verkoop aan toeristen toe te staan

Uruguay, dat in 2013 cannabis voor volwassenen legaliseerde, zal het THC-gehalte van in apotheken verkochte cannabis verhogen en zal tevens overwegen om toeristen toe te staan cannabisproducten te kopen, volgens een recent rapport van de EFE.

Sinds 2017 kunnen Uruguayaanse volwassenen van 18 jaar of ouder zich inschrijven in een overheidsregister om recreatieve cannabis te kopen bij apotheken met een staatsvergunning. Maar hoewel apotheken pas sinds 2017 cannabisproducten verstrekken, zijn er clubs beschikbaar voor persoonlijke teelt en cannabisteelt – waar tot 45 geregistreerde volwassenen een ruimte kunnen delen om cannabis te kweken en te consumeren – al sinds 2014.

Apotheken verkopen momenteel twee soorten cannabis, ALFA en BETA genaamd, die respectievelijk ongeveer 9% THC en 3% CBD bevatten. Ambtenaren hopen dat door het verhogen van het THC-gehalte van commercieel verkrijgbare cannabis, de producten volgens het rapport beter zullen concurreren met de producten die worden geteeld in de cannabisclubs, die gemiddeld een THC-gehalte van ongeveer 20% hebben.

Wat de verkoop van toeristen betreft, zei Daniel Radio, de algemeen secretaris van de Nationale Drugsraad van Uruguay, begin deze week dat het onwaarschijnlijk is dat een verandering dit toeristenseizoen al van kracht wordt, maar dat hij de mogelijke effecten zal bestuderen van het toelaten van internationale bezoekers van het land om cannabisproducten te kopen, waaronder hoe het de algehele toeristische aantrekkingskracht van Uruguay kan vergroten.

Uruguay werd in 2013 het eerste land ter wereld dat cannabis voor volwassenen legaliseerde onder leiding van voormalig president José Mujica.

Bronnen o.a. GanjaPreneur (EN), Mugglehead (EN), NewsBudz (EN), SwissInfo (ES)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]