Home Aandelen & financieel Marijuana aandelen hebben net een boost gekregen van JPMorgan

Marijuana aandelen hebben net een boost gekregen van JPMorgan

door drugsinc

Cannabisaandelen zetten vandaag opnieuw een stap naar respect op Wall Street, toen JPMorgan in augustus verslag uitbracht over GW Pharmaceuticals met een Outperform-rating. De bank haalde 345 miljoen dollar op voor de medicijnontwikkelaar in een aandelenvoorraad van oktober, en is van mening dat GW Pharmaceutical’s van cannabis afgeleide medicijn Epidiolex de jaarlijkse omzet van epilepsiepatiënten in 2023 met $ 1 miljard zou kunnen overtreffen.

Analist Cory Kasimov stelde een koersdoel van $ 134 in voor de Amerikaanse depotaandelen (ticker: GWPH) van de Verenigde Staten, en beleggers hebben de aandelen in de woensdaghandel met ongeveer 5% verhuisd naar $ 102,25. GW heeft ongeveer een dozijn koopaanbevelingen op straat, maar de meeste zijn afkomstig van kleinere makelaars en cannabisboetieks.

Onder de drijvende krachten achter legalisering van cannabis overal ter wereld zijn onbewezen medische claims over de effectiviteit van het medicijn voor de behandeling van ziekten variërend van kanker tot schizofrenie. GW heeft een voorbeeld gesteld dat anderen hopelijk zullen volgen door Epidiolex te testen in de juiste klinische onderzoeken, zoals de twee die zijn gerapporteerd in de New England Journal of Medicine van NYU Langone School of Medicine neuroloog Orrin Devinsky.

Na die strenge onderzoeken bleek de effectiviteit van het medicijn bij het verminderen van aanvallen bij kinderen die leden aan congenitale epilepsieën, keurde de Amerikaanse Food and Drug Administration snel Epidiolex goed voor die indicaties.

Kasimov beweert dat artsen het product van GW Pharma voor epilepsiepatiënten zullen voorschrijven dat verder gaat dan de eerste twee FDA-goedgekeurde indicaties, waardoor Epidiolex een blockbuster-verkoper wordt. Toch voorziet hij niet in winst voor GW tot het fiscale jaar dat eindigt in september 2022, wanneer hij voorspelt dat het 46 cent per aandeel zal verdienen, gevolgd door 96 cent in fiscaal 2023.

Het in Cambridge, VK, gevestigde bedrijf heeft nog andere cannabinoïden in de pijplijn en zou generieke geneesmiddelenconcurrentie pas tegen het einde van de 2020-jaren moeten starten, zegt Kasimov. Hij startte ook wat waarschijnlijk een epidemie van wiet-woordspelingen zal zijn, en begint zijn verslag aldus: “Om bot te zijn, denken we dat GW hoger zou kunnen gaan …”

Lees het volledige artikel op Barrons.com (bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter