Home Gezondheid Verkoop van marihuana en sterke drank stijgt naarmate men zichzelf isoleert van het coronavirus

Verkoop van marihuana en sterke drank stijgt naarmate men zichzelf isoleert van het coronavirus

door drugsinc

Verkoop van marihuana en sterke drank stijgt naarmate men zichzelf isoleert van het coronavirus

Verenigde Staten – Op het kruispunt van de wereldwijde COVID-19-uitbraak en marihuanabedrijven in de Verenigde Staten komen twee verschillende verhalen naar voren.

In de hogere regionen ziet het er bij grote cannabisspelers niet zo goed uit. Volledige groeistrategieën zijn geschrapt dankzij verstoringen in de toeleveringsketens en dalende beurswaardering. Het aantrekken van kapitaal was de laatste tijd al moeilijk voor marihuanabedrijven en investeerders waren niet erg rustig met investeren totdat de markt zich stabiliseerde.

Aan de andere kant mogen de apotheken en shops voor marihuana in Amerika niet klagen. Er werd recentelijk contact opgenomen met verschillende winkels in Washington om beter te begrijpen hoe het coronavirus de verkoop beïnvloed. Een inwoner van Snohomish County in Washington ontving de eerste positieve test voor het coronavirus in de Verenigde Staten, en volgens sommige lijdt de staat onder de ergste uitbraken van COVID-19 in het land.

Mensen wijken in deze tijden massaal uit naar cannabis

Niets van dat alles heeft de bewoners ervan weerhouden marihuana in te slaan.

“Luister, wanneer de mensen zich ongemakkelijk voelen over zoiets als de COVID-19 uitbraak van het corona virus, zoeken ze een bepaalde zekerheid dat ze hun stress en angst kunnen beheersen,” vertelde Tedd Wetherbee, eigenaar van The Gallery-keten in Tacoma. ‘Wat is een betere manier om dat te doen dan met cannabis? Onze verkopen zijn gestegen en we zijn blij dat we kunnen bijdragen aan het beter voelen van mensen over de waanzin die om hen heen gebeurt. “

Winkels hebben extra voorzorgsmaatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, terwijl ze de bewoners nog steeds voorzien van cannabis. Bij de marihuana winkelketen The Gallery in de Verenigde Staten hebben medewerkers op al hun locaties een stand-alone ontsmettingsstation opgezet om de veiligheid van de klant en zichzelf te garanderen.

Een nieuw onderzoek zou kunnen helpen verklaren waarom de verkoop van marihuana stijgt. MKM Partners heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1.000 cannabisgebruikers en 863 alcoholgebruikers en ontdekte dat deze twee “ondeugden” het meest worden gebruikt om zelfmedicatie te geven in deze moeilijke tijden.

Volgens MKM-analist Bill Kirk waren marihuanagebruikers eerder geneigd zichzelf te isoleren of zich alleen in kleine groepen te verzamelen wanneer ze wiet consumeerden, terwijl alcoholdrinkers de voorkeur gaven aan grotere groepen. Aangezien medische experts en nationale leiders aandringen op sociale afstand om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zullen mensen wereldwijd de komende weken meer geïsoleerd raken dan normaal.

“Als je alleen bent, is cannabis het favoriete middel. Het genotsmiddel in grote groepen of met nieuwe mensen is alcohol, ”vertelde Kirk aan Investors Business Daily. “Wij zijn van mening dat elke verhoogde activiteit om thuis te blijven die verband houdt met COVID-19 de verschuiving van het aandeel van alcohol naar cannabis zal versnellen.”

Sommigen zijn het daar niet mee eens. Groepen verzamelen zich misschien niet meer in bars in het centrum of in grote overdekte ruimtes op dit moment, maar mensen trekken in deze tijd nog steeds naar alcohol. Ze kopen hun wijn en slaan sterke drank nu gewoon in bulk met grotere aantallen in bij de lokale slijterijen, zegt Marques Warren, directeur van van Downtown Spirits in Seattle.

“De verkoop bij drankenhandels blijft over het algemeen nog groeien, maar specifieke klantengroepen hebben zich teruggetrokken”. “Het meest zichtbaar is dat de bedrijfsverkopen dramatisch zijn gedaald, aangezien zoveel bedrijven in o.a. Seattle (waar Amazon, Google en Facebook zich bevinden), plotseling zijn gesloten voor de maand maart. Onze thuisbezorg- en omzet bij de fysieke vestigingen blijven groeien. ”

Bronnen o.a. TheCut (EN), TheFreshToast (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter