Home Cannabis Een eigen bong maken van groente & fruit

Een eigen bong maken van groente & fruit

door Team Inc.

bong-roken

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar jawel zelfs van je favoriete fruit of groente kun jij een bong geheel naar eigen smaak maken! Ronde, cilindervormige of kromme fruitsoorten zijn hier geschikt voor. Maar ook groentes zoals; Pompoenen, Annanassen, watermeloenen, appels, bananen, grapefruit, peren, tomaten en zelfs komkommers zijn zeer geschikt om je creativiteit op los te laten. 

Bij een groot stuk groente of fruit, zoals een pompoen of watermeloen, snijd je de bovenkant er gewoon af en schraap je vervolgens de binnenkant eruit. Vul het holle gedeelte nu met een beetje water en voeg een mondstuk en de downstem toe. Op deze manier maak je een echte fruitbong! Hiervoor heb je dus water, een downstem en een mondstuk nodig (die laatste bijvoorbeeld van een glazen pijp).

Gebruik je kleinere soorten fruit en/of voeg je geen water (of fruitsap) toe dan maak je dus in principe een fruitpijp. Heb je toch liever kant & klaar gemak? Check dan vooral even de webshop van Mr. Headshop. Hier kun je terecht voor een unieke bong of wietpijp.

Aan de slag met de fruitbong

Wij geven een voorbeeld met de appel. Deze is namelijk overal en altijd beschikbaar en ook het hele jaar door wel. Daarnaast is hij robuust en goed vast te houden. Verder geeft het extra zoetigheid aan je (wiet)rook. De smaak kan je beïnvloeden door de soort appel die je uitkiest.

Je hebt nodig:

  • Een appel
  • Wiet
  • Een mes
  • Een pen of spies

Het maken van een appelpijp ook wel appelbowl genoemd kost amper moeite, maar wees wel geduldig bij het maken van je appelpijp. Vooral bij het snijgedeelte.

  1. Maak met je mes de vorm van een bowl in de bovenkant van de appel en haal juist ook de steel weg. Je kan zelf de grootte van bowl bepalen kies wat jij zelf het fijnste vindt.
  2. Maak nu een tunnel van de onderkant van de bowl naar zo ongeveer het midden van de appel. Hiervoor kun je een deel van een pen of andere holle cilinder en/of spies gebruiken. Maak het gat vooral niet te groot om te voorkomen dat je wiet erin valt.
  3. Vervolgens maak je een tweede gat. Zorg ervoor dat deze uitkomt op de tunnel die je eerder gemaakt hebt. Nu is je appelpijp klaar. De pen zou je nog als mondstuk kunnen gebruiken. Als je een gaasje hebt, is het slim om die te gebruiken. Heb je die niet? Gebruik dan wat aluminiumfolie en prik hier een paar gaatjes in als noodoplossing.
  4. Vul nu de bowl met wat wiet en/of je favoriete kruiden en steek het geheel aan! Je zal versteld staan van de smaken en geuren. Nog mooier, gelukkig kan je met de appelpijp ook meerdere smokesessies hebben. 

Je kan een carb-hole ook wel klapgat genoemd aan je appelpijp toevoegen, hierdoor krijg je meer controle over je hijsen. Zo’n klapgaatje is gemakkelijk te maken. Maak nu gewoon nog een ander klein gat dat met de tunneltjes van de bowl en het mondstuk samenkomt.

Gebruik je liever andere groentes of fruit? Dat kan natuurlijk zoals eerder genoemd in onze voorbeelden. Volg simpelweg dezelfde of gelijksoortige stappen met andere groente of fruitsoorten. Wij wensen je enorm veel succes bij het maken van je eigen (fruit en/of groente bong) en heel veel rookgenot. Ervaar de verschillende smaken die de natuur bij je rookervaring te bieden heeft!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter