Het CMC in het Verenigd Koninkrijk dringt bij de regering aan op herziening beleid medische cannabis

door drugsinc

Het CMC in het Verenigd Koninkrijk dringt bij de regering aan op herziening beleid medische cannabis

Het Centre for Medical Cannabis (CMC) heeft deze week de regering opgeroepen om dringend het beleid met betrekking tot de toegang tot medische cannabis te herzien, aangezien een nieuw onderzoek aantoonde dat meer dan 1,4 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk zelfmedicatie nemen met tot dusver illegale cannabis.

De enquête, gepubliceerd in het rapport getiteld ‘Left Behind – The Scale of Illegal Cannabis Use for Medical Intent’, is de grootste enquête ooit in het Verenigd Koninkrijk die de omvang van het gebruik van op straat beschikbare cannabis voor gediagnosticeerde medische aandoeningen onder de algemene bevolking aantoont in Engeland, Wales en Schotland.

Volgens de gedetailleerde analyse gebruiken 653.456 mensen in het Verenigd Koninkrijk cannabis voor depressie; 586,188 voor angst; 326.728 voor chronische pijn; 230.631 voor artritis; 182.583 voor slapeloosheid en 177.778 voor posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Ongeveer 71,4 procent die zichzelf met cannabis behandelt, is tussen de 18 en 44 jaar oud, maar een significante 14,6 procent van de gebruikers is ouder dan 55 jaar.

Uit het onderzoek bleek verder dat 42 procent van de mensen die cannabis gebruiken om zichzelf te behandelen meer dan £ 100 (+/- € 120 euro) per maand aan cannabis besteden, terwijl de hoogste gemiddelde uitgaven per maand £ 357 (+/- € 420 euro) voor de ziekte van Parkinson waren.

Steve Moore, oprichter van CMC, zei: “Deze bevindingen kwantificeren wat we lang vermoedden, bijna 3 procent van de volwassen bevolking in het VK kiest ervoor om cannabis te gebruiken in plaats van traditionele farmaceutische producten om hun chronische medische aandoeningen te behandelen. Ze zijn hierbij genoodzaakt naar het illegale circuit uit te wijken, dit moet veranderen.

“We moeten dringend de achtergrond weten en waarom, we kunnen dit alleen doen door de toegang tot op cannabis gebaseerde medicijnen uit te breiden en het klinische leren over de effectiviteit ervan te versnellen. Andere landen, zoals Denemarken en Frankrijk, die met dezelfde uitdagingen worden geconfronteerd, hebben nationale pilot en testfases voor medicinale cannabis opgericht. We dringen er bij de Britse regering op aan hetzelfde te doen. “

Bronnen o.a. HealthEuropa (EN), Pharmacy (EN), Pharmaceutical (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]