Home Cannabis Coffeeshops in Nederland eerst gesloten vanwege corona virus, nu enkel verkoop vanuit afhaalloket

Coffeeshops in Nederland eerst gesloten vanwege corona virus, nu enkel verkoop vanuit afhaalloket

door drugsinc

Coffeeshops in Nederland eerst gesloten vanwege corona, nu verkoop vanuit afhaalloket

Afgelopen zondag 15 maart rond 17:30 uur werd in Nederland besloten per direct de horeca en ook de coffeeshops te sluiten. Deze aanvullende maatregelen werden in het leven geroepen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Toen werd aangekondigd dat alle coffeeshops in Nederland moesten stoppen met de verkoop van wiet, ontstonden er lange rijen met mensen om nog even snel hun favoriete softdrugs te scoren:

Maandag (de dag erna) is echter besloten dat de coffeeshops weer hasj en wiet mogen verkopen, maar alleen vanuit een afhaalloket. Klanten mogen nu alleen wiet afhalen en niet verblijven in de coffeeshops, net zoals je een pizza bij de pizzeria afhaalt. Bezorgen is niet de bedoeling, want dat mag niet van de wet.

Een volledige sluiting, zelfs voor een paar weken, betekent een grote tegenslag voor de industrie omdat het een jaarlijkse omzet van ongeveer een miljard euro per jaar genereert.

Daarnaast loeide per direct de illegale handel van wiet afgelopen zondag op. Burgmeesters van Arnhem en Breda gaven zondag aan al meerdere signalen gekregen te hebben over straatdealers die massaal wiet en hasj aanboden voor hoge prijzen.

Mede hierom is maandag het besluit genomen om de straathandel voor wiet en hasj zoveel mogelijk tegen te gaan.

Bronnen o.a. AD (NL), ModernGhana (EN), RFI (EN), Nu (NL), RTLNieuws (NL)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter