Verschillende vormen van cannabis worden steeds sterker

door Team Inc.

2022-07-20-Verschillende vormen van cannabis worden steeds sterker

Ierland – Cannabis op de Ierse markt wordt steeds sterker. Bovendien worden er synthetische varianten verkocht zonder medeweten van gebruikers. Dit kan leiden tot ernstige gezondheids- en gedragsproblemen waarschuwt een rapport.

Drugsverslavingsdiensten hebben melding gemaakt van een hoog niveau van gezondheidsproblemen onder gebruikers van cannabisproducten. In totaal zei 71 procent van de diensten die deelnamen aan een recent onderzoek dat hun gebruikers negatieve gezondheidsresultaten hadden na het gebruik van cannabinoïdeproducten binnen een periode van drie maanden.

Onderzoek onder cannabisgebruikers

23 drugsdiensten namen deel aan de, Q1 2022, Cannabinoid Market Survey die werd uitgevoerd door de HSE en de National Voluntary Drug and Alcohol Sector. Het doel van het onderzoek is om vast te stellen of diensten momenteel zorgen hebben over de cannabinoïdeproducten die beschikbaar zijn op de Ierse markt, op basis van ervaringen van hun gebruikers.
Van degenen die meldden dat gebruikers van de dienst onwel werden na het gebruik van cannabinoïden, verklaarden ze allemaal dat gebruikers geestelijk onwel werden met symptomen zoals angst, paranoia, hallucinaties of psychose.

Gedragsproblemen door synthetische cannabinoÏden?

Ongeveer 58 procent van de diensten meldde dat mensen gedragsproblemen hadden, zoals agressie en geweld, 47 procent meldde daden van “zelfbeschadiging of zelfmoordgedachten” en 40 procent meldde dat mensen “lichamelijk onwel” waren geworden. 13 procent van de diensten gaf aan dat gebruikers wel eens opgenomen waren in het ziekenhuis.

Acht service rapporteerden negatieve gebruikerservaringen met cannabis, drie met edibles en twee met synthetische cannabinoïden. In drie andere gevallen werd verwezen naar lachgas, cocaïne en benzodiazepinen. Uit het rapport bleek dat sommige centra van mening waren dat synthetische cannabinoïden mogelijk voorkomen in cannabis, hasj en edibles zonder medeweten van de gebruikers. Eén dienst maakte zich zorgen over de huidige kwaliteit van producten en verklaarde dat gebruikers meestal geen synthetische producten willen kopen.

Gevraagd naar het profiel van de gebruikersgroep die ervoor koos synthetische cannabinoïden te gebruiken, waren zeven diensten van mening dat het gebruik geassocieerd was met jongere gebruikersgroepen.

Bron: independent.ie (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]