Langverwachte wet om marihuana te legaliseren bekendgemaakt

door Team Inc.

2022-07-22-Langverwachte wet om marihuana te legaliseren bekendgemaakt

Democraten in de Senaat hebben donderdag langverwachte wetgeving onthuld om een ​​einde te maken aan het federale verbod op marihuana. De oppositie van de Republikeinen en enkele Democraten zal naar verwachting een uitdaging vormen om de wet goed te keuren.

Meerderheidsleider van de senaat Charles Schumer (D-N.Y.) kondigde het wetsvoorstel aan, de Cannabis Administration and Opportunity Act genoemd en prees de introductie van de wetgeving als historisch.

Einde van het federale verbod

“Ik ben er trots op de eerste Majority Leader te zijn die zegt dat het tijd is om het federale verbod op cannabis te beëindigen. Dit wetsvoorstel biedt het beste kader voor het actualiseren van onze cannabiswetten en het ongedaan maken van tientallen jaren van schade veroorzaakt door de war on drugs,” aldus Schumer.

Schumer werkte samen met Sens. Cory Booker (D-N.J.) en Ron Wyden (D-Ore.) om de wetgeving op te stellen nadat de drie vorig jaar een conceptplan hadden uitgebracht voor publieke feedback. Schumer zei dat de senatoren meer dan 1.800 openbare opmerkingen hebben ontvangen en met “talrijke senaatscommissies hebben gewerkt om het wetsvoorstel te verbeteren”.

Schumer zei dat het wetsvoorstel cannabis zou legaliseren door de drug uit de Controlled Substances Act te schrappen en staten in staat te stellen in plaats daarvan hun eigen cannabiswetten te creëren.

Veilige marihuana en betere samenleving

“Het zal een robuust regelgevingssysteem opzetten om de volksgezondheid te beschermen en ervoor te zorgen dat marihuana zo veilig mogelijk is. Het bevat regels om rijden onder invloed te voorkomen, toegang voor jongeren te voorkomen en illegale omleiding te voorkomen. We financieren ook een groot aantal onderzoeksprogramma’s om de verloren tijd op het gebied van cannabisonderzoek in te halen”, zei hij.

Schumer zei dat het wetsvoorstel ook maatregelen bevat die gericht zijn op het teniet doen van federale straffen van degenen die veroordeeld zijn voor niet-gewelddadige cannabisdelicten. Het stelt mensen in het federaal gevang in staat om in beroep te gaan tegen hun vonnis. Er is zelfs een fonds opgericht dat wil investeren in gemeenschappen die zijn verwoest door de war on drugs.

“Het is een tragedie dat veel te veel Amerikanen – vooral zwarte en Latijns-Amerikaanse Amerikanen – een strafblad hebben waardoor het bijna onmogelijk is om verder te gaan met hun leven. Alleen maar omdat ze werden gearresteerd met een beetje marihuana op zak.

Schumer waarschuwde dat de recente introductie slechts het “begin van het wetgevingsproces” markeert, maar zei dat senatoren zullen werken om momentum op te bouwen voor het wetsvoorstel, dat maanden komt nadat het Huis zijn eigen wetgeving inzake legalisatie van marihuana heeft aangenomen.

Bron: thehill.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]