Home Cannabis Thaise overheid promoot cannabis voor commercieel belang

Thaise overheid promoot cannabis voor commercieel belang

door Ties Inc.

2021-02-23-Thaise overheid promoot cannabis voor commercieel belang

De regering promoot cannabis als een marktgewas voor de boeren in het land en als een andere bron van inkomsten, zei een hoge functionaris zondag. “Iedereen heeft het recht om marihuana te kweken door samen te werken met provinciale ziekenhuizen voor medisch gebruik”, zei plaatsvervangend regeringswoordvoerster Traisulee Traisoranakul.

“Tot nu toe hebben 2500 huishoudens en 251 provinciale ziekenhuizen 15.000 cannabisplanten gekweekt”, zei ze. “We hopen dat marihuana en hennep een primair marktgewas voor boeren worden.” Andere instanties die licenties kunnen aanvragen om te kweken, zijn onder meer universiteiten, gemeenschapsbedrijven en medische professionals.

Cannabis geschrapt van lijst verdovende middelen

De aankondiging komt nadat Thailand vorig jaar bepaalde delen van cannabis en hennep van de lijst met verdovende middelen heeft verwijderd. Wiet mag ook worden gebruikt in voedsel en dranken in restaurants, zolang het afkomstig is van een erkende producent. Het Medical Marijuana Institute geeft deze maand informatiesessies voor investeerders en het publiek.

De Government Pharmaceutical Organization, zei dat het pot zou kopen van goedgekeurde gemeenschapsbedrijven voor maximaal 45.000 baht per kilogram voor planten die 12% cannabidiol (CBD) bevatten.

Lees meer op bangkokpost.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter