De 16e staat Virginia legaliseert cannabis gebruik door volwassenen. Verkoop start pas in 2024.

door drugsinc

De 16e staat Virginia legaliseert cannabis gebruik door volwassenen. Verkoop start pas in 2024.

Verenigde Staten – De cannabisgemeenschap is zeer verheugd om te zien dat de staat Virginia cannabis legaliseert voor volwassenen, maar het zal enige tijd duren voordat de verkoop daadwerkelijk kan beginnen. Toch was het, ondanks de steun voor de nieuwe wetgeving, tot het einde spannend. De wetgevers van het Virginia House en de Senaat waren het eens over het aannemen van de wet, maar ze verschilden nog hoe het er precies uit zou komen te zien.

De twee partijen hebben de afgelopen weken gewerkt om tot een compromis te komen, dat steeds minder mogelijk leek. Echter, afgelopen zaterdag, leek het alsof de wet er net doorheen was gerkopen.

Men meldde: “De Senaat stemde met 20-19 om het verslag van de conferentiecommissie over haar wetsvoorstel goed te keuren, evenals de identieke versie van de House-wetgeving. Het Parlement stemde voor het conferentieverslag over zijn wetsvoorstel, 48-43, met twee onthoudingen. Bij de behandeling van de Senaatsversie stemde de Kamer 47-44, met één onthouding. “

De volgende stop voor de wetgeving is bij de democratische gouverneur Ralph Northam, die legalisatie ondersteunt. Het zal echter nog enige tijd duren voordat de mensen uit de staat Virginia in de Verenigde Staten daadwerkelijk cannabis voor volwassenen kunnen kopen in hun staat.

De verkoop van cannabis in de staat Virginia begint op 1 januari 2024

Onderdeel van de deal was een compromis om genoeg tijd te hebben om de regels van het programma op te stellen.

De wetgeving zal het gebruik van cannabis door mensen ouder dan 21 jaar legaliseren vanaf 2024, wanneer er ook de detailhandel er volledig klaar voor zou zijn. De wet zal ook het bezit van maximaal een ounce toestaan aan iedereen ouder dan 21 jaar en er wordt een overheidsinstantie opgericht om toezicht te houden op de regulering van de cannabismarkt.

Het wetsvoorstel roept op om 30% van de marihuana-belastinginkomsten naar een fonds te laten gaan dat gericht is op gemeenschappen die historisch te zwaar worden gecontroleerd op marihuana-gerelateerde misdrijven. Volgens de wetgeving zouden mensen onder de 21 jaar een burgerrechtelijke boete van $ 25 krijgen en een behandeling moeten ondergaan.

Specifieke voorschriften en verdere uitwerking zijn geschrapt tot volgend jaar, wanneer ze door de wetgever verder zullen worden beslist.

Medische cannabis in Virginia bereikbaarder maken

De CEO en oprichter van firma Jushi geeft aan: “De door de Algemene Vergadering van Virginia aangenomen cannabiswetgeving voor volwassenen is een uiterst belangrijke eerste stap op weg naar legalisatie”.

Medische cannabis in Virginia bereikbaarder maken
Medische cannabis in Virginia bereikbaarder maken (afb.)

“Deze wetsvoorstellen bereiken nu fundamentele prioriteiten op het gebied van rechtvaardigheid en gelijkheid, en bevorderen ook de algehele volksgezondheid. Wij waarderen de toewijding van de Algemene Vergadering om deze complexe kwesties aan te pakken, met name de passie van senatoren Adam Ebbin en Louise Lucas en afgevaardigde Charniele Herring bij het beantwoorden van de oproep van gouverneur Ralph Northam tot legalisatie.”

Het toevoegen van de gelegaliseerde cannabis aan het medicinale cannabisprogramma van Virginia is een cruciale stap vooruit en zij juichen afgevaardigde Cliff Hayes en senator Louise Lucas toe voor deze prestatie. We verwachten dat deze nieuwe wetgeving tegen het einde van het jaar farmaceutische verwerkers in staat zal stellen medicijnen tegen een veel lagere prijs beschikbaar te stellen en de toegang uit te breiden tot patiënten die zich anders geen langdurige medicinale cannabistherapie zouden kunnen veroorloven.

Bronnen o.a. Marijuana Moment (EN), NPR (EN), TheFreshToast (EN), USAToday (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]