skip to Main Content
Menu
Zaanstad Trekt Zich Terug Uit Wietexperiment

Zaanstad trekt zich terug uit wietexperiment

Dat de Nederlandse overheid niet echt progressief bezig is met het wietexperiment bleek uit alle negatieve geluiden van coffeeshophouders, adviseurs, burgemeesters en diverse politieke partijen in aanloop naar de omstreden proef. Toch meldden zich 26 gemeenten.

Uit deze 26 aanmelders werd in september met advies van de Knottnerus commissie een shortlist gemaakt van tien gemeenten die als meest ‘ideaal’ werden gezien om deel te nemen aan de proef met staatswiet.

In 2021 zou de omstreden wietproef dan eindelijk van de grond moeten komen. We leven nog niet eens in 2020 en nu haakt de eerste gemeente al af. Zaanstad heeft aangegeven zich terug te trekken uit de wietproef. De aanmelding van Zaanstad kwam voort uit een raadsmeerderheid. Daar lijkt nu niets meer van over te zijn. Fractievoorzitter Harrie van der Laan zoekt uit of Zaanstad inderdaad niet meedoet aan het experiment met legale cannabis en waarom dat zo zou zijn. Ook wil hij weten of het ministerie al van het besluit op de hoogte is gebracht.

Lees meer op zaanstad.nieuws.nl (Bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top