skip to Main Content
Menu
CBD-winkel In Antwerpen Gesloten Wegens Overschrijden Toegestane Hoeveelheid THC

CBD-winkel in Antwerpen gesloten wegens overschrijden toegestane hoeveelheid THC

Spread the love ✌🏼

Op de Sint-Katelijnevest in Antwerpen onderzocht de politie een CBD-winkel die artikelen op basis van cannabis aanbiedt. Het gemeentebestuur sloot de winkel voor dertig dagen, omdat verschillende soorten cannabis de toegestane THC waardes van 0,2 procent hebben overschreden. De stad Antwerpen meldde dit deze week.

Uit laboratoriumtests van de douane- en accijnsafdeling bleek dat een aanzienlijk deel van het in beslag genomen natuurlijke cannabis een THC had die meer dan 0,2 procent waard was. De zaak werd gerechtelijk verzegeld. De tijdelijk gesloten winkel is te vinden in het oude centrum van Antwerpen, op loopafstand van attracties en bekende cateringorganisaties, plus in de directe omgeving van scholen en haltes van het openbaar vervoer.

Tijdens een tweede politiecontrole waren artikelen ontdekt met merken zoals “Blueberry”, “Mango Kush” en “Amnesia Haze”, in overeenstemming met de autoriteiten begrepen cannabissoorten. Er is ook geen esthetische beperking aanwezig voor minderjarigen.

Bovendien verklaart de politie dat consumenten geen visueel verschil kunnen maken tussen producten die proberen het toegestane THC-materiaal niet te overtreffen en mensen die dat onderscheidt wel kunnen zien. Dat is precies de reden waarom wetshandhaving oordeelde dat er sprake van bedrog is.

Het college heeft daarom de beslissing van de burgemeester om de winkel te sluiten voor een periode van 25 december tot 24 januari bevestigd.

Lees meer op OBN (EN), Standaard (BE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top