Zuid-Afrika onthult cannabis masterplan

door Team Inc.

2021-08-28-Zuid-Afrika onthult cannabis masterplan

De regering van Zuid-Afrika heeft een masterplan onthuld dat gericht is op het maximaal benutten van de enorme cannabisindustrie. Met dit plan kunnen mogelijk 25.000 banen in de cannabisindustrie gecreëerd worden en buitenlandse investeringen worden aangetrokken.

Het ministerie van Landbouw, Landhervorming en Plattelandsontwikkeling leidde een proces van twee jaar om een ​​nationale strategie op te stellen voor de industrialisatie en commercialisering. Het departement heeft deze week zijn ‘cannabismasterplan’ aan het parlement gepresenteerd, waarin wordt beschreven hoe marihuana kan worden opgenomen in de Zuid-Afrikaanse zakensector als onderdeel van het voortdurende streven van de regering naar legalisatie en commercialisering. Het plan bevat lessen die zijn geleerd van grote cannabisproducenten, waaronder de VS, Canada, Mexico en China.

28 miljard dollar industrie

“De vestiging van de wietindustrie zal leiden tot diversificatie van de economie en zo de economische groei vergroten, banen creëren en armoede verlichten”, zei de afdeling woensdag in een presentatie aan wetgevers. Wettelijke beperkingen, dreiging van overnames door grote, kapitaalkrachtige bedrijven en apotheekgroepen worden als belangrijkste uitdaging gezien voor de industrie in Zuid-Afrika. Het ministerie van Landbouw, Landhervorming en Plattelandsontwikkeling schat dat de cannabisindustrie in Zuid-Afrika naar schatting 28 miljard dollar waard is, en tussen de 10.000 en 25.000 banen in de sector zou kunnen creëren.

Het plan beoogt de teelt van hennep en marihuana te stimuleren voor de voedingsindustrie, toepassingen in medicijnen en recreatief gebruik. Het streeft ernaar om de volumes en variëteit van wiet die wordt geproduceerd voor lokale en exportmarkten te vergroten binnen een effectief regelgevend en juridisch systeem.

Potentieel van cannabis

“De cannabissector heeft ook een enorm potentieel in de ontwikkeling van kleine en middelgrote ondernemingen, het aantrekken van binnenlandse en buitenlandse investeringen en waard toevoegingen bij de verwerking en productie van verschillende producten voor lokale en exportmarkten.” Voordat de waarde van de Zuid-Afrikaanse cannabisindustrie kan worden ontsloten, zei het ministerie echter dat de overheid een aantal zaken moet aanpakken, waaronder regelgeving, de distributie van zaden en onderwijsinitiatieven.
Hiervoor definiëren ze zeven belangrijke pijlers:

  • Effectieve regelgevende systemen;
  • Een duurzaam zaadtoevoersysteem;
  • Onderzoek en ontwikkeling;
  • Ondersteuningssystemen voor producenten;
  • Marktontwikkeling;
  • Leverancier ontwikkeling;
  • Productie en productontwikkeling

Bronnen o.a. businesstech.co.za en financialpost.com (Bronnen, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]