De Canadese cannabisepidemie

door Team Inc.

2022-05-01-De Canadese cannabisepidemie

In een recent rapport van de New York Times werd Toronto, de meest bevolkte stad van Canada, beschreven als het wilde westen als het gaat om cannabiswinkels.

Gedurende de coronaperiode zijn de aandelen van erkende medicinale marihuanatelers in Canada, tot grote vreugde van de investeerders, in prijs gestegen. Er werd echter al verwacht dat de marihuana-business zou floreren, zelfs voordat de pandemie in 2019 begon, net nadat de Canadese premier Justin Trudeau wetgeving had ingevoerd om het recreatieve gebruik van marihuana in Canada te legaliseren.

Canada’s cannabisepidemie

Te midden van de COVID-19-pandemie is de marihuana-business veranderd in een bloeiende handel in Canada, met elke dag meer en meer winkels die open gingen. Uiteindelijk heeft de Canadese regering op 17 oktober 2018 cannabis voor recreatief gebruik gelegaliseerd. De Cannabis Act creëert een wettelijk en regelgevend kader voor het controleren van de productie, distributie, verkoop en bezit van cannabis in Canada.

Canada is het tweede land na Uruguay dat marihuana volledig legaliseert als consumentenproduct in een poging om de criminele handel uit te roeien en de substantie uit de handen van jongeren te houden door de markt te reguleren. Het kweken, importeren, exporteren of verkopen van marihuana, met name aan minderjarigen, zonder licentie, wordt echter nog steeds als een ernstige misdaad beschouwd.

Schadelijke gevolgen van cannabislegalisatie

Ondertussen benadrukken critici van de cannabiswet de schadelijke gevolgen voor de samenleving van het wijdverbreide gebruik van de drug. Wanneer het gebruik van cannabis groeit, kan de drug ook nadelen hebben voor de volksgezondheid. In sommige gevallen kan misbruik leiden tot het cyclisch brakensyndroom, CVS, een aandoening die wordt gekenmerkt door braken en hevige buikpijn. Degenen die cannabis gebruiken hebben ook een grotere kans op psychische problemen.

Hoewel veel winkels in Toronto gesloten werden door de pandemie mochten marihuanawinkels, op grond van een noodverordening van de provinciale overheid, open blijven. In maart 2020, tijdens de eerste maanden van de pandemie, waren er slechts 12 cannabiswinkels, maar nu zijn er 430 winkels, en nog eens 88 ondergaan het goedkeuringsproces.

Toen de regering van premier Justin Trudeau in 2018 marihuana legaliseerde, was het primaire doel om een ​​rechtvaardiger rechtssysteem te creëren door een einde te maken aan zwaar “geracialiseerde” arrestaties wegens bezit. De wildgroei aan winkels is een groot neveneffect met slechte producten en een hoog misbruik potentieel als gevolg. Volgens een recent door de overheid gesponsord rapport heeft de verkoop van legale marihuana in Ontario in slechts drie jaar de schattingen van de verkoop zonder vergunning overtroffen en de economie met 10,6 miljard dollar gestimuleerd. Uit peilingen blijkt dat meer Canadezen cannabis gebruiken dan voorheen, namelijk 25 procent van de mensen ouder dan 16 jaar.

Lees presstv.ir (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]