Cannabis TV series en films ontzettend populair op Amazon, Apple TV en Netflix

door drugsinc

Cannabis TV series en films ontzettend populair op Amazon, Apple TV en Netflix

Gegevens tonen in de Verenigde Staten een toename van 42,7 procent van het totale aantal gestreamde uren voor cannabisgerelateerde shows in 2019.

Cannabis content is erg populair binnen de wereld van de televisie en online streaming streaming diensten. Het grootste aantal mensen dat shows streamt die gerelateerd zijn aan cannabis was aan de westkust, in staten als Californië, Washington en Oregon, waar recreatieve wiet inmiddels gelegaliseerd is.

Joshua Otten, de CEO van content service en distributiebureau Ronin, ontwikkelt een streamingdienst die volledig is gewijd aan cannabis- en CBD-gerelateerde content. Social Club TV zal 15 januari lanceren met distributie over Apple TV, Roku, Amazon Prime, Android TV en iOS in meer dan 100 miljoen huizen.

Kijkers kunnen nieuwe en bestaande shows verwachten, zoals ‘Pot Pie’, ‘Marijuana Mania’ en meer dan 200 uur aan originele cannabisgerelateerde programma’s, van kookshows tot komedie en echte misdaad. Het netwerk wordt momenteel gratis gestreamd op het THC-kanaal op de in Amerika door ViacomCBS beheerde, door advertenties ondersteunde streamingdienst PlutoTV. De abonnementsdienst wordt in 2020 gelanceerd voor kijkers die toegang krijgen tot exclusieve inhoud, vertelde directeur Otten.

“We willen dé content bibliotheek zijn voor cannabisgebruikers,” zei Otten – eraan toevoegend dat het bedrijf op schema is om volgend jaar meer dan $ 4 miljoen aan inkomsten te genereren. “De populariteit van shows als‘ Marijuana Mania ’bewijst dat er een grote vraag is naar aantrekkelijke en vermakelijke cannabisinhoud.”

Een van de topshows van het cannabis streaming netwerk, Dope State, ‘een satire over de relaxte cannabiscultuur van Californië met optredens van sterren als Adrian Grenier en Dan Harmon, is sinds 2015 actief en is inmiddels meer dan 50 miljoen minuten bekeken.

Inhoud gericht op cannabis groeit tweemaal zo veel als traditionele genres zoals romantische komedies en sci-fi shows zeggen de gegevens, en de cannabis categorie groeide met het succes van hitshows zoals “High Maintenance”, “Disjointed” van HBO en op cannabis gerichte documentaires .

Meer dan een miljoen huishoudens in de VS hebben cannabisgerelateerde inhoud gestreamd, waarbij de West Coast-markt domineerde met meer dan 50 procent van het aantal kijkers in Washington, Oregon en Californië, en in 2019 was er een toename van 42,7 procent in het totale aantal gestreamde uren voor cannabis- gerelateerde shows vergeleken met 2018, volgens gegevens van PeerLogix, een advertentie- en technologiebedrijf.

“De populariteit van het cannabisgenre is nog steeds geconcentreerd tussen een paar populaire titels, maar we verwachten dat dit in 2020 zal groeien naarmate streaming-entiteiten aandringen op meer onderscheidende titels om nieuwe abonnees te winnen,” zei William Gorfein, oprichter en chief strategy officer bij PeerLogix .

Gorfein schrijft het succes van HBO’s ‘High Maintenance’, een komedie die volgt op een bezorger genaamd ‘The Guy’, die marihuana levert aan klanten, toe vanwege de interesse door premium netwerken die in toenemende mate willen investeren in meer op cannabis gerichte inhoud dan het stereotype van de stoner. Oorspronkelijk werd deze cannabis gerelateerde TV show uitgezonden als een webserie op het advertentievrije videoplatform Vimeo in 2013.

“Het cannabis genre heeft veel van zijn historische stigma geschud en kan nieuwe demografieën van kijkers ontgrendelen,” zei Gorfein.

Ook Netflix speelt handig in op het cannabisgenre

Netflix heeft een aantal op cannabis gerichte documentaires uitgerold die de impact ervan op de gezondheidszorg voor sommigen benadrukken. ‘Weed the People’, die vorig jaar op 4/20 op Netflix uitkwam, onderzoekt hoe medicinale marihuana levens kan redden en focust op de worsteling waarmee gezinnen hun kinderen die met kanker kampen. Zij behandelen met marihuana, te midden van wetgeving die nu voorkomt dat miljoenen cannabis als kankerbehandeling gebruiken.

Andere documentaires, zoals ‘Grass is Greener’, die in april 2019 debuteerde, verkennen de geschiedenis van het cannabisverbod in relatie tot strafrecht en marihuana-veroordelingen met beroemdheden als Snoop Dogg en Damian Marley.

Social Club TV is het nieuwste platform dat uitrolt met alleen cannabis-inhoud. High Times TV (HTTV), een uitbreiding van High Times Magazine, debuteerde eerder vorig jaar, met entertainment en informatie over de marihuana-industrie, live streaming van inhoud op Apple TV, Android en Roku.

We blijven de ontwikkelingen rondom cannabis TV series en films natuurlijk nauwlettend volgen…

Lees meer op o.a. Foxbusiness (EN), GreenCamp (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]