skip to Main Content
Menu
AdvisorShares CEO Voorspelt Dat 2020 Goed Jaar Wordt Voor De Cannabisbranche

AdvisorShares CEO voorspelt dat 2020 goed jaar wordt voor de cannabisbranche

Spread the love ✌🏼

Ondanks het afnemende optimisme van beleggers in de cannabusiness kan het volgens Noah Hamman, CEO van AdvisorShares, een goed jaar worden voor de wietbranche en beleggers in het groene goud. Dit verklaart de topman aan Yahoo Finance.

“Vorig jaar was een moeilijk jaar”, aldus Hamman die spreekt van ‘the first trade’. “Ik denk dat dit jaar veel beter wordt. We zijn vooral gefocust op de Amerikaanse cannabismarkt in 2020.” Hamman wijst op de druk van Cuomo, gouverneur van New York, om cannabis te legaliseren. Zijn voorstel omvat de oprichting van een Office of Cannabis Management om het gebruik te reguleren. Bovendien wil hij een cannabis- en onderzoekscentrum in 2020. Cuomo wil samenwerken met Connecticut, New Jersey en Pennsylvania om een ​​systeem te coördineren voor het legaliseren van cannabisgebruik voor volwassenen.

Als de inspanningen van Cuomo succesvol zijn, kan het niet lang duren voordat metropool New York recreatieve wiet legaliseert. Wanneer dit gebeurt zou de cannabismarkt in New York tegen 2024 uitgroeien tot $ 1,6 miljard, blijkt uit profecties van BDS Analytics. De gouverneur zegt dat legalisatie van marihuana jaarlijks zo’n $ 300 miljoen aan belastinginkomsten kan opleveren.

Cannabisaandelen

In 2019 daalde de cannabissector met 32%, volgens het Amerikaanse Stifel. Analisten bij Stifel zeggen dat de snelle groei van de industrie en de daarna langzamere ontwikkeling een uitdaging vormt voor de sector. Het optimisme dat de cannabissector vorig jaar ervoer na de recreatieve legalisatie in Canada neemt af. Bedrijven downgraden prominente namen zoals Aurora. Stifel wees ook op een dalende trend voor grote spelers als Canopy Growth (CGC), Aurora, Tilray (TLRY) en Cronos (CRON). Beleggers hopen op beterschap in 2020.

Hamman wijst op twee nieuwkomers die beleggers in de gaten moeten houden. Het gaat om True Leaf (TRLFF), een bedrijf uit Florida dat marktaandeel blijft winnen in de VS. Ook heeft hij veel vertrouwen in Green Thumb Industries (GTBIF).

Lees meer op finance.yahoo.com (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top