Onderzoek naar cocaïnehaaien gaat door

door Team Inc.

haaien-onderzoek-cocaïne

Onlangs gingen er wilde verhalen rond over aan cocaïne verslaafde haaien in Florida door alle drugspakketten die voor de kust in het water belanden. De haaien zouden grote hoeveelheden drugs binnen krijgen, wat kan leiden tot abnormaal gedrag.

De kustwacht vond in juni duizenden kilo’s aan drijvende cocaïnepakken in het Caribisch gebied en de Atlantische Oceaan. Wetenschappers proberen te achterhalen of de haaien de coke ook daadwerkelijk eten en welke gevolgen dit heeft. Volgens een aantal van hen zou het reëel kunnen zijn. Volgens anderen was het een hype gecreëerd rond Discovery Channel’s Shark Week.

@oceanic_society

Erratic behavior observed in some sharks could be result of them ingesting bales of cocaine cast overboard by passing traffickers.

♬ original sound – Oceanic Society

Hoe reageren haaien op cocaïne?

In navolging van de hypothese dat haaien zich grillig of agressiever kunnen gedragen (dat wil zeggen vaker mensen aanvallen) wanneer ze cocaïne binnenkrijgen, voerden wetenschappers een experiment uit. Ze plaatsten pakjes met voedsel en cocaïne in de oceaan, om te zien tot welke substantie de haaien werden aangetrokken. De haaien waren meer aangetrokken tot de drugs. “We weten nog niet hoe haaien reageren op cocaïne”, zegt dr. Tracy Fanara, een onderzoeker naar “cocaïnehaaien”. Het zou hen bijvoorbeeld volgzamer kunnen maken; het zou hun beweging kunnen vertragen.” Op dit moment lijkt er dus zeker geen verband te zijn tussen meer agressie van de dieren door toedoen van de drug.

Bron: surfers.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]