Tilray lanceert cannabis-edible in Quebec ondanks beperkende regelgeving

door Team Inc.

2022-04-10-Tilray lanceert cannabis-edible in Quebec ondanks beperkende regelgeving

De Canadese producent Tilray Brands heeft een lijn cannabis-edibles gelanceerd in Quebec, waarbij de cannabisproducent de strikte regels van de provinciale overheid met betrekking tot dergelijke producten omzeilt.

De nieuwe edible laat zien hoe zorgvuldig ontworpen cannabisproducten kunnen samengaan met beperkende voorschriften die zijn ontworpen om de volksgezondheid te beschermen.

Cannabis-edible Solei Bites

Het product van Tilray wordt uitgebracht onder het onder het cannabismerk Solei voor volwassen gebruik. “Het is het eerste legale, eetbare cannabisproduct dat in Quebec wordt verkocht”, aldus Fabrice Giguere, woordvoerder van de Société Québécoise du cannabis (SQDC), Quebec’s monopolie voor de detailhandel in marihuana in handen van de overheid.

De producten bevatten 5 milligram THC en 10 milligram CBD en zijn gezoet met dadels in plaats van toegevoegde suiker, volgens een persbericht van Tilray. SQDC vervoerde al opneembare THC-poeders en cannabisdranken, maar het nieuwe Tilray-product is momenteel het enige eetbare item dat op de website van de retailer wordt vermeld. De catalogusprijs is 6,90 Canadese dollar ($ 5,50) per pakket.

De cannabisregelgeving van de provincie verbiedt cannabis in “snoepjes, zoetwaren, desserts, chocolade of enig ander dat aantrekkelijk is voor personen onder de 21 jaar”, waardoor veel van dergelijke producten die in andere delen van Canadawel worden verkocht, uitgesloten zijn. Giguere zei dat de retailer tijdens de productie met Tilray heeft samengewerkt om ervoor te zorgen dat de edibles voldoen aan de voorschriften van Quebec.

Regelgeving en volksgezondheid

“Als zodanig is dit product geen snoepje of dessert en trekt het jongere mensen niet aan vanwege de vorm, de ingrediënten en de verpakking”, schreef Giguere in een verklaring aan MJBizDaily. “Voor ons is dit product een manier om consumenten een andere optie te bieden die veiliger is voor hun gezondheid, aangezien er geen enkele vorm van verbranding nodig is”, vervolgt Giguere.

“Dit is in lijn met onze missie om de volksgezondheid te beschermen door consumenten van de illegale markt te halen zonder de consumptie van cannabis aan te moedigen of te promoten.” Naast de beperkingen op eetbare cannabisproducten beperkt Quebec de potentie van cannabisconcentraten tot 30% THC op basis van gewicht. Bovendien verkoopt de SQDC geen producten voor het verdampen van cannabis.

Hoewel het qua inwonersaantal de op een na grootste provincie van Canada is, staat Quebec op het gebied van legale verkoop van cannabis onder enkele minder bevolkte provincies. De cannabisverkoop in Quebec in januari bedroeg in totaal CA $ 47,9 miljoen, wat achterblijft bij de maandelijkse retailcannabisverkoop in Alberta (CA $ 61,5 miljoen) en British Columbia (CA $ 50 miljoen). Edibles zijn erg populair.

Lees meer op mjbizdaily.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]