Home Aandelen & financieel Cannabisproducent Tilray wil Amerikaanse markt leiden

Cannabisproducent Tilray wil Amerikaanse markt leiden

door Ties Inc.

2021-08-24-Cannabisproducent Tilray wil Amerikaanse markt leiden

Het Canadese cannabisbedrijf Tilray Inc. heeft zijn pijlen gericht op de Verenigde Staten. Tilray (TLRY) kondigde aan dat het heeft ingestemd met de aankoop van converteerbare obligaties die zijn voorgesteld door Amerikaans wietbedrijf MedMen Enterprise Inc.

“De investering die we aankondigden in MedMen-effecten, een van de meest erkende merken in de Amerikaanse cannabismarkt is een cruciale stap in de richting van het bereiken van onze doelstelling: het leiden van de Amerikaanse cannabismarkt wanneer federale legalisatie dit toelaat”, zei Irwin Simon, Chief Executieve bij Tilray, in een verklaring.
De manoeuvre is vergelijkbaar met die van Canopy Growth Corp. CGC in 2019 met Acreage Holdings Inc. ACRDF.

Canadese cannabisbedrijven kunnen geen eigendommen van de VS bezitten, omdat cannabis daar nog steeds illegaal is op federaal niveau. Daarom hebben grote cannabisbedrijven de neiging om aandelen te kopen die in eigendom kunnen veranderen, wanneer er een verandering optreedt in de Amerikaanse wetgeving.

Overname van cannabisbedrijf MedMen

Tilray heeft net een fusie ondergaan met voormalig rivaal Aphria, wat het gecombineerde bedrijf naar eigen zeggen de grootste cannabisverkoper ter wereld maakt qua omzet. MedMen was een van de eerste grote cannabisbedrijven, maar heeft te kampen gehad met grote verliezen. Het gebruikte haar aandelen om de rekeningen te kunnen betalen.
“Ons managementteam heeft de afgelopen 18 maanden een gedisciplineerd plan uitgevoerd”, zei Tom Lynch, CEO van MedMen, in een verklaring. “We zijn onze belanghebbenden dankbaar voor hun geduld en steun terwijl we werkten om het bedrijf en het vertrouwen en de geloofwaardigheid te herstellen.”

Tilray en geselecteerde investeerders verwierven $ 165,8 miljoen van fondsen die zijn gelieerd aan Gotham Green Partners, die oorspronkelijk investeerden in een poging om MedMen te redden van een geldcrisis. Deze notes en warrants zouden gelijk zijn aan ongeveer 21% van het eigen vermogen van MedMen, zo maakten de partijen bekend.
Tilray verwacht in de deal ook 9 miljoen eigen aandelen aan Gotham Green uit te geven. Dat deel van de deal is afhankelijk van de aandeelhouders die dit moeten goedkeuren in komende stemming. Anders zou Gotham Green contant geld kunnen ontvangen.

Lees meer op marketwatch.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter