Braziliaanse marine doet grootste cocaïnevangst in nationale wateren

door Team Inc.

Braziliaanse-marine-cocaïne-smokkel

De Braziliaanse marine heeft in samenwerking met de federale politie de grootste cocaïnevangst (3,6 ton) ooit in Braziliaanse wateren gedaan. De regering benadrukt dat dit komt door de voortdurende samenwerking en coördinatie van haar agentschappen om illegale activiteiten langs de Braziliaanse kust te bestrijden.

Volgens het rapport van de marine hebben ze een klein kustschip, de Palmares 1, op ongeveer 18 zeemijl van Recife onderschept. Er werden weinig details verstrekt over de vangst. Het kleine schip was onderweg naar Afrika.

Cocaïnesmokkel

Nadat ze het schip hadden tegengehouden, ontdekten ze in de cabine grote balen cocaïne. De politie arresteerde vijf bemanningsleden en de marine meldt dat het schip naar Recife is gesleept. De bemanningsleden kunnen tot 35 jaar gevangenisstraf riskeren op grond van aanklachten wegens internationale drugshandel.

De marine benadrukt dat de inbeslagname deel uitmaakte van haar inspanningen om het immense gebied van de kustlijn en de territoriale wateren van Brazilië te beschermen. Ze onderkennen verschillende bedreigingen, waaronder illegale visserij, smokkel en drugshandel.

Momenteel heeft de marine drie patrouillevaartuigen in dienst om de activiteiten in het gebied te monitoren. Ze merken op dat de schepen zijn ontworpen voor lange afstanden en een grotere actieradius bieden. Ze zijn ook in staat om bij slecht weer op volle zee te varen.

Om de Braziliaanse wateren te beschermen en te monitoren, heeft de marine het Blue Amazon Management System (SisGAAz) ontwikkeld. De tool, die de afgelopen twee jaar in gebruik is, integreert verschillende apparatuur en systemen en is verbonden met netwerken van de verschillende overheidsinstanties. Het vergemakkelijkt het delen van informatie.

Meer onderscheppingen

De marine meldt dat uit de cijfers blijkt dat de gezamenlijke acties resultaat hebben gehad. Vanaf 2020 tot nu hebben ze meer dan 17 ton cocaïne, 4,3 ton hasj, 695 ton sigaretten, 113,34 ton vis, 15,7 ton marihuana en 3.146 kubieke meter illegale houtexport in beslag genomen.

De federale regering heeft zich er ook toe verbonden de inspanningen uit te breiden. De marine verwacht de toevoeging van nog twee patrouilleschepen . Ze proberen ook het Mangaratiba-patrouillevaartuig bij de operaties te betrekken. Het project voor dit schip was in 2016 stopgezet, maar in 2019 opnieuw opgestart. Het is momenteel in aanbouw bij het Rio de Janeiro Navy Arsenal en zal naar verwachting in 2025 in gebruik worden genomen.

Bron: maritime-executive.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]